SOCIJALISTI PREDLAŽU: Dragutin Škrebić kandidat za načelnika opštine Teslić

Opštinski odbor Socijalističke partije u Tesliću ne namjerava da ima pasivnu ulogu na lokalnim izborima iduće godine, o čemu svjedoči i objava SP na društvenim mrežama da za načelnika ove opštine predlažu Dragutina Škrebića, odnedavnog direktora Inspektorata Republike Srpske i ranijeg predsjednika Unije udruženja poslodavaca RS.

Objavu prenosimo u cijelosti.

“Dana 12. 12. 2019. godine u Tesliću održan je okrugli sto na temu „Spasimo Teslić“. Sama ideja oko organizacije okruglog stola ovog tipa potekla je od jedne velike grupe građana koji su nezadovoljni cjelokupnom situacijom na teritoriji opštine Teslić.

Sastanku su prisustvovali predstavnici iz političkog,javnog i društvenog života opštine Teslić. Prisutni su bili pripadnici različitih političkih opcija kao i osnivači SNSD-a, SDS-a, PDP-a, DNS-a i Socijalističke partije u Tesliću, a svi okupljeni oko iste ideje i cilja, a to je napredak Teslića.

Po riječima organizatora, okupljanje ovakve vrste imalo je za cilj da pokaže da li u Tesliću postoji kritična masa i želja da se pristupi formiranju tzv. „trećeg bloka“ koji bi se okupio oko jednog čovjeka i u koji bi se uključili građani koji razmišljaju slično, koji su nezadovoljni situacijom, koji vole svoj grad i žele da u njemu žive i rade.

Poenta okupljanja je bila da, sve dok ne shvatimo da je svako radno mjesto koje se sačuva, novo radno mjesto koje se otvori, svaka nova investicija, svaki sportski, kulturni, obrazovni uspjeh, bez obzira od koga dolazi, uspjeh svih nas i donosi dobro svima nama, nećemo moći naprijed. Da se moraju konačno postaviti zajednički ciljevi i, bez obzira na političku opciju koja je u određenom trenutku na vlasti, svi zajedno moraju raditi da se ti ciljevi ostvare.

Na kraju iscrpne rasprave, u koju su se uključili mnogi diskutanti jednoglasno su usvojeni sledeći zaključci:

– Opšte stanje na teritoriji opštine Teslić je izrazito teško i društveno-politički veoma složeno te ne zadovoljava interes i potrebe najvećeg dijela stanovništva opštine Teslić te za ovakvo stanje smatramo da najveću krivicu snose dva čelna čovjeka naše opštine dr Milan Miličević i dr Dragan Bogdanić.

– Neophodno je okupljanje što šire narodne mase koja će imati isti cilj a to je da se spasi Teslić. Pozivamo pojedince, udruženja i organizacije da se okupimo oko tog jednog cilja dok još ima vremena.

– Neophodno je pristupiti formiranju tzv.“trećeg bloka“.

– Rasprave na ovu temu u ovakvom ili sličnom formatu, treba da se nastave i u narednom periodu.

– Predlažemo da kandidat za načelnika opštine Teslić na predstojećim lokalnim izborima 2020.godine bude gospodin Dragutin Škrebić, direktor Inspektorata RS””, poručili su iz OO SP Teslić.

KVAR NA TOPLIFIKACIONOJ MREŽI: Bez grijanja dio ulica i ustanova u centru grada

Zbog kvara na toplifikacionoj mreži, tokom dana bez grijanja će biti korisnici u dijelovima ulica Gajeva i Jevrejska, Tehnička škola, Dom sindikata, Robna kuća Boska, zanatski centar u Jevrejskoj ulici i Ustavni sud. – Naša tehnička ekipa popravlja kvar kako bismo što prije uspostavili redovnu isporuku toplotne energije. Korisnike molimo za strpljenje i zahvaljujemo na

DRAŽEN VRHOVAC ZA BANJALUKA.NET: IRB je jedan od najznačajnijih pokretača privrednog rasta RS

“Fokus banke će i dalje biti na finansiranju socijalne i ekonomske obnove i razvoja RS”, poručuje novoimenovani v.d. direktor Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, Dražen Vrhovac. On je u razgovoru za portal banjaluka.net otkrio dalje planove IRB RS, kao i pravce reorganizacije ove ustanove. Početkom ove godine imenovani ste za v.d. direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

Iz dva marketa u Banjaluci ukrao kozmetičke proizvode

Policija je u Banjaluci uhapsila B.M. koji se sumnjiči da je izvršio dva krivična djela “Krađa”. Naime, 24.01.2020. godine, od strane ovlaštenih lica dva banjalučka marketa, prijavljeno je da su otuđeni kozmetički proizvodi u ukupnoj vrijednosti od oko 500 KM. Kod B.M. pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem

Ispod vozila u Lazarevu nisu postavljene eksplozivne naprave

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka postupili su po prijavi da je ispod vozila u Ulici Branka Popovića u ovom gradu nepoznato lice postavilo predmet, a uviđajem je utvrđeno da nije riječ o eksplozivnim napravama. U saopštenju iz Policijske uprave dodaje se da je rad na ovom predmetu u toku, te da je o događaju obaviješten dežurni

“Sirano de Beržerak” na banjalučkoj sceni

U Dječijem pozorištu Republike Srpske počeo je rad na prvoj ovogodišnjoj predstavi “Sirano de Beržerak” beogradskog dramskog pisca Igora Bojovića, a reditelj Jug Radivojević juče je s banjalučkim ansamblom održao prvu čitaću probu teksta.