Vijesti 30.01.2022.

ŠOKANTNI DETALJI: Tužilaštvo 40 dana ćutalo na zlostavljanje štićenice Doma u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

– Banjalučko tužilaštvo mjesec i po ništa nije poduzimalo protiv portira Doma Rada Vranješević, a koji je osumnjičen da je seksualno zlostavljao djevojčicu (13) štićenicu te ustanove, saznaje Srpskainfo.

Da je tužilaštvo tada reagovalo, vjerovatno se ne bi desio drugi slučaj.

Prema informacijama portala “Srpskainfo” nakon što su se pojavile informacije da je djevojčica seksualno zlostavljana u Domu, direktor Vladimir Kajkut je 17. decembra o tome obavijestio policiju.

– Policija je odmah reagovala i pokrenula istragu. O preduzetim aktivnostima su obavijestili Okružno javno tužilaštvo Banjaluka i čekali njihovu naredbu za naredne korake. Međutim, tužilaštvo je skoro 40 dana ostalo nijemo – kaže izvor Srpskainfo.

Tek nakon što je policija prije par dana uhapsila E.H. iz Modriče zbog sumnje da je seksualno zlostavljao istu djevojčicu, ona je na inicijativu policije ispitana i na okolnosti od 17. decembra i slučaja koji se desio sa portirom Doma.

– Policija došla tako do informacija o slučaju od 17. decembra i tek tada je Tužilaštvo poduzelo korake, a koje je trebalo poduzeti još prošli mjesec – dodao je izvor.

(N.S)