Vijesti 24.05.2022.

SOKOLAC: Nastavak realizacije projekata uz pomoć Vlade

ČITANJE: 2 minute

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da su na području opštine Sokolac u prethodnim godinama urađeni brojni projekti i da se nastavlja dalje, jer opština ima veoma ambiciozne projekte za naredni period, što će se rješavati uz pomoć Vlade Republike Srpske.

Vidovićeva je istakla da je saradnja načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice sa višim nivoima vlasti donijela dosta dobrog građanima, a s ciljem boljeg života i opstanka stanovništva u ovoj lokalnoj zajednici.

Ona je nakon razgovora sa Bjelicom rekla novinarima da je Vlada apsolutno raspoložena da sa sve jednom opštinom ima odličnu saradnju i da, prije svega, pokuša da pomogne tamo gdje će zaustaviti ljude da ne odlaze.

Vidovićeva je izrazila zadovoljstvo što se u opštini Sokolac radi domaćinski i da je usvojen budžet, što je bitno za svakog građanina, te dodala da se nada da će saradnja sa višim nivoima vlasti i u narednom periodu biti dobra.

Nakon razgovora o projektima čiju realizaciju je pomogla Vlada Srpske, te o projektima koje će podržati i u narednom periodu, Bjelica je zahvalio za doprinos koji je Vidovićeva do sada dala za razvoj ove lokalne zajednice.

„Bez saradnje sa većim nivoima vlasti i Vladom Srpske, sigurno malo koja lokalna zajednica može izdržati, može tavoriti, ali da nešto radi više nema priče o tome“, rekao je Bjelica.

On je naglasio da je u svoja tri mandata gajio dobre odnose sa svim nivoima vlasti i da će tako i nastaviti.

Bjelica je rekao da se vidi da je na području opštine Sokolac mnogo urađeno i dodao da je zahvaljujući Vidovićevoj u ovoj lokalnoj zajednici dosta toga riješeno, posebno u oblasti infrastrukture, izražavajući uvjerenje da će ona pomoći i kod budućih projekata za opštinu Sokolac koji su u interesu građana.

On je rekao novinarima da je Vidovićevu upoznao da je urađena Strategija razvoja opštine Sokolac koju su odbornici lokalne Skupštine jednoglasno usvojili, kao i Strategiju razvoja turizma, te Strategija finansijskog upravljanja i kontrole.

Bjelica je naveo da opština Sokolac ne bi mogla finansirati više projekata bez pomoći Vlade Republike Srpske, posebno projekat „Energetske efikasnosti“ u okviru kojeg je utopljena zgrada opštine, vrtića i Osnovne škole na kojoj je zamijenjen i krov.

On je dodao de se lokalna uprava priprema i za realizaciju projekta „Energetske efikasnosti“ na objektima Doma zdravlja „Doktor Ljubomir Ćeranić“.

(SB)