Biznis 24.12.2018.

Šoping centar “Delta planet” počinje sa radom 21. marta

ČITANJE: 1 minuta

Šoping centar “Delta Planet” svoja vrata u Banjaluci otvara 21. marta iduće godine.

Najveći objekat takve vrste u Bosni i Hercegovini imaće bioskop sa šest sala, supermarket, restoran, hiljadu parking mjesta i svjetski poznate brendove, od kojih se neki prvi put pojavljaju na našem prostoru.

– Očekujemo da će ovo biti novi centar zbivanja u ovom gradu, ali i regionu, te da će donijeti novu vrijednost na ovo tržište. Takođe, i da će ljudi zaista uživati u ovom objektu, želeći da provode što više vremena u njemu – rekla je Katarina Gajić, direktor projektovanja i izgradnje firme “Delta real estate”.

U čitav projekat Beograđani su uložili 70 miliona evra, a nakon otvaranja u njemu će biti zaposleno 2 500 ljudi.

– Za razvoj Banjaluke ovo je važna stvar, jer stalno govorimo o Banjaluci kao o regionalnom centru, a regionalni centar podrazumijeva da ste i regionalni trgovinski centar. Ovo će biti najveći šoping centar u regiji. Prema tome, i on će privlačiti goste, turiste i kupce u naš grad, od čega će se zaposliti veliki broj ljudi, živjeti i dobijati plate – rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Uz tržni centar, ovaj dio Banjaluke dobija i novi izgled. Na raskrsnici Bulevara Srpske vojske i Ulice olimpijskih pobjednika gradi se kružni tok. I dok traje gradnja odvijanje saobraćaja na ovom putnom pravcu omogućeno je uz pomoć obilaznice, a kraj radova očekuje se do 9. marta.

(ATV)