Sport 27.11.2022.

SP U KATARU: Hrvati danas igraju drugu utakmicu, na programu i derbi Španije i Njemačke

ČITANJE: 1 minuta

Svjetsko prvenstvo u Kataru nastavlja se danas s nove četiri utakmice drugog kola, a najzanimljiviji duel biće onaj između Španije i Njemačke koji će i kompletirati dan.

Njemačka u ovom susretu za prolaz dalje mora ići na pobjedu shodno tome da su u prvom kolu neočekivano poraženi od Japana. Daleko rasterećenija biće Španija koja bi vjerovatno bila zadovoljna i remijem jer su prethodno pobijedili Kostariku, te bi im u posljednjem kolu ostao duel s Japancima.

Dosta odgovora daće i duel između Japana i Kostarike kojim se danas otvara dan. Japanci će se u slučaju pobjede gotovo sigurno plasirati u nokaut fazu, dok će Kostarikanci pokušati popraviti loš utisak iz prvog kola kada su deklasirani od Španaca.

Danas se rješava situacija i u grupi F gdje je u najkomotnijoj situaciji selekcija Belgije koja je jedina slavila u prvom kolu protiv Kanade. Belgija će danas igrati protiv Maroka te je eventualna pobjeda i zvanično vodi u drugi krug.

Daleko teža situacija je pred Hrvatskom koja igra protiv Kanade i sve osim pobjede bilo bi ravno katastrofi za izabranike Zlatka Dalića koji brane titulu viceprvaka svijeta.

Parovi grupe E i TV prenosi:

Japan – Kostarika (11:00, BHT1)

Španija – Njemačka (20:00, BHT1)

Parovi grupe F i TV prenosi:

Belgija – Maroko (14:00, BHT1)

Hrvatska – Kanada (17:00, BHT1)

(N.S)

Oznake: SP u Kataru