Sport 24.06.2024.

Španci sigurni u meču sa Albanijom, nisu dopustili iznenađenje

ČITANJE: 2 minute

Nije bilo nikakvog iznenađenja na “Merkur Špil-Arena” u Diseldorfu i reprezentacija Španije je odigrala fer protiv Albanije. Na kraju su, u za njih nebitnom susretu porazili rivala sa 1:0 i sa maksimalnim brojem bodova podebljali lidersko mjesto u grupi B.

Računica je prije duela za Albaniju bila jasna, pa je u skladu sa tim selektor Silvinjo povukao na startu linije ka golu Davida Raje. To im je na početku donijelo samo jedan korner, nakon čega je “furija” u potpunosti preuzela sve konce igre.

Kružili su nekoliko minuta oko kaznenog prostora prije nego što su u roku od dva minuta preko Mikela Merina, zatim i Hoselua glavom pokušavali da ugroze Tomasa Strakošu, ali bez uspjeha.

Čuvar mreže Brentforda u jednoj od pomenutih situacija uspio da spriječi pogodak, međutim u trinaestom minutu nije mogao ništa. Loptu je u prazan prostor sjajno uputio Dani Olmo, Feran Tores se ubacio, povukao posjed i udarcem u dalji ugao od stative donio prednost Španiji.

Nešto mirnija polovina prvog poluvremena zamaskirana je poprilično intenzivnom završnicom ovog dijela meča. U 36. minutu je samo loš prijem fudbalera “furije” spasio Albaniju, dok je Dani Olmo u međuvremenu dva puta pokušavao, ali je ostao samo na jednom “spakovanom” golu.

U 41, pa u 44. minutu Tores i Merino su iz sjajni pozicija gađali izuzetno loše, što je umalo bilo kažnjeno u posljednjem minutu prvog dijela susreta. Kristjan Aslani se pozicionirao u šesnaestercu, uputio strijelu ka Raji, ali je golman Arsenala uspio da se izduži tako spriječi šok u Diseldorfu.

Već na početku drugog poluvremena je Hoselu propustio priliku da duplira vođstvo nakon centaršuta i udarca iz poprilično nepriordne pozicije u padu. Tada smo već mogli da kažemo da su Španci propustili previše šansi, a to je bila i najava nešto mirnije igre u narednih dvadesetak minuta.

Najveću priliku u pomenutom periodu nije iskoristio Armando Broja, pošto mu je šut vešto skinuo Raja, nakon čega su uslijedile i bitne promjene u sastavima oba tima, prenosi telegraf.rs.

Silvinjo je ubrzo na teren poslao sve napadačke snage i krenuo je na sve ili ništa, pošto je u tom momentu u vidu imao i rezultat na drugom meču, koji je govorio da Albaniji samo pobjeda protiv Španije može donijeti željeno mjesto broj dva.

Španci skandirali “Kosovo – Srbija”

Dok su albanski navijači provocirali Srbe, ali i Špance zastavama sa natpisima „Kosovo je Albanija“, španski navijači su odgovorili u jednom trenutku u drugom poluvremenu.

„Kosovo, Srbija“, orilo se sa tribina stadiona u Dizeldorfu, pošto je poznato da Španija ne priznaje nezavisnost Kosova.