Vijesti 17.11.2016.

Spasavanje gradskog zelenila: Radojičić stopirao izgradnju parkinga

ČITANJE: 1 minuta

Kod Venecija mosta, gdje je zbog parkinga porušeno drveće, gradonačelnik Igor Radojičić naredio je da se stvari odmah vrate u prvobitno stanje, piše “Euroblic”.

Kako prenosi ovaj list, novoizabrani gradonačelnik je ljut što se zarad nekoliko parking mjesta bacaju gradske pare i uništava ono malo zelenila što je preostalo na ovoj lokaciji.

Reakcija je uslijedila nakon pisanja “Euroblica” i upozorenja Centra za životnu sredinu, koji su ukazali da su zbog gradnje parkinga u Ulici Gavre Vučkovića uništeni dvored i travnjak, koji će biti zamijenjeni betonskim pločama.

– Gradska uprava je svjesno prouzrokovala problem jer pri planiranju tog dijela grada nisu predvidjeli parking. Ovo je jedan u nizu propusta Odjeljenja za prostorno uređenje koje nije smjelo izdati dozvole za radove, kao i Odjeljenja za inspekcijske poslove koje je moralo pravovremeno reagovati – prokomentarisala je nedavno koordinatorka incijative “Naš prostor” Jelena Brkić.

U toj inicijativi, koja djeluje u okviru Centra za životnu sredinu, nisu željeli da komentarišu Radojičićev potez i kažu da će se izjasniti tek kad dobiju zvaničan stav gradske inspekcije, uprave Grada i kad vide “konkretne rezultate na terenu”.

Ni Radojičić nije želio da komentariše zabranu gradnje parkinga, pa ni spekulacije da je tim potezom poslao poruku budućem načelniku Odjeljenja za prostorno uređenje ali i javnosti koju želi da uvjeri da je Banjaluci zaista neophodan gradski arhitekta.

(Banjaluka.net)