Vijesti 30.08.2016.

Spasojević novi načelnik CJB Banjaluka, Pandža unaprijeđen

ČITANJE: 1 minuta

Željko Spasojević naslijedio je Boška Pandžu, dosadašnjeg načelnika CJB Banjaluka, saznaju “Nezavisne”. Pandža je, kako ističe naš izvor iz MUP-a, unaprijeđen na mjesto načelnika novoformirane Uprave za policijsku podršku MUP-a RS.

U okviru novoformirane Uprave za policijsku podršku, na čijem je čelu Pandža, naći će se, osim visokotehnološkog kriminaliteta, forenzika i sve aktivnosti koje su zajedničke za sve ostale uprave i centre MUP-a.

Spasojević je, inače, obavljao fukciju savjetnika ministra unutrašnjih poslova, a ranije je bio i načelnik CJB Banjaluka. Pandža je u MUP-u RS zaposlen od 1987. godine, a dužnost načelnika CJB Banjaluka obavljao je od 12. februara prošle godine.

U prethodnom periodu bio je vođa patrolnog bezbjednosnog sektora i inspektor za vršenje uviđaja saobraćajnih nezgoda u Stanici policije za poslove dežurstva Banjaluka, ali i komandir Odjeljenja policije, pomoćnik komandira i zamjenik komandira u Policijskoj stanici Banjaluka – Centar. Bio je i zamjenik komandira u Policijskoj stanici za bezbjednost saobraćaja Banjaluka, šef smjene operativnog dežurstva u CJB Banjaluka, te inspektor za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru kriminalističke policije u CJB Banjaluka.

Pandža je, takođe, bio i inspektor unutrašnje kontrole u Inspektoratu za unutrašnju kontrolu, kao i načelnik Inspektorata za unutrašnju kontrolu. Inače, juče je Gojko Vasić, dosadašnji direktor Policije RS, dužnost predao svom nasljedniku Darku Ćulumu, koji je rješenjem Vlade RS imenovan na ovu funkciju.

(Nezavisne)