Region 05.01.2023.

SPC: Patrijarh će u Pećku patrijaršiju otići u skladu sa svojim programom i nahođenjem

ČITANJE: 1 minuta

Patrijarh srpski Porfirije, povodom navoda vlade u Prištini da će posjetiti Kosovo i Metohiju za Božić, saopštava da će u Pećku patrijaršiju i posjetu sveštenstvu i vjernom narodu Eparhije raško-prizrenske otići u skladu sa svojim programom i nahođenjem, koji nisu vezani ni sa jednim političkim kontekstom ili sa bilo kojom ličnošću iz političkog života.

“Njegova svetost će u svoju stavropigijalnu lavru Pećku patrijaršiju i u posjetu sveštenstvu i vjernom narodu Eparhije raško-prizrenske otići u skladu sa svojim programom i nahođenjem, koji nisu vezani ni sa jednim političkim kontekstom ili sa bilo kojom ličnošću iz političkog života”, navodi se u saopštenju SPC.

Dodaje se i da će po unaprijed utvrđenom programu, patrijarh Porfirije na praznik rođenja Isusa Hrista u ponoć služiti svetu arhijerejsku liturgiju u hramu Svetog Save na Vračaru.

Kako je prethodno saopšteno na sajtu privremenih institucija u Prištini, premijer privremenih prištinskih institucija dozvolio je srpskom patrijarhu Porfiriju da posjeti Kosovo i Metohiju, u okviru priprema za proslavu pravoslavnog Božića.