Vijesti 01.04.2019.

Specijalac izazvao tuču u banjalučkom kafiću pa dobio batine?

ČITANJE: 1 minuta

Dvojica pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske krivično će odgovarati zbog učestvovanja u masovnoj tuči ispred “Nektar paba” u Banjaluci, piše “Glas Srpske”.

Obračun grupe muškaraca desio se početkom marta u večernjim časovima u ulici Save Kovačevića, a prema nezvaničnim informacijama pomenutog lista, pripadnici MUP-a su započeli tuču.

“Specijalci su se prvobitno posvađali sa grupom muškaraca u lokalu, nakon čega su ih radnici obezbjeđenja izbacili, kao i grupu sa kojom su se sukobili. Ispred lokala je došlo do masovne tuče koja nije dugo trajala, jer su zaposleni u ‘Nektar pabu’ pozvali policiju koja je brzo došla i rastavila razjarenu grupu”, rekao je neimenovani izvor “Glasa Srpske”.

Dvojica vinovnika sukoba završila su sa lakšim povredama, a među njima i jedan od specijalaca.

U policiji nisu saopštili imena učesnika tuče, ali su potvrdili da su među njima pripadnici MUP-a.

“Zbog tuče i fizičkog napad protiv tri osobe smo podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu u Banjaluci. Od tri indentifikovana lica, dvojica su pripadnici MUP-a RS koji u to vrijeme nisu bili na dužnosti”, naveli su u Policijskoj upravi Banjaluka i dodali da su o ovom slučaju obavijestili Službu za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a RS.