Vijesti 11.05.2019.

Specijalci ponovo do detalja češljali mjesto ubistva Krunića

ČITANJE: 2 minute

Nakon ubistva privrednika Slaviše Krunića, njegovog pratioca Žarka Pavlovića i napadača Željka Kovačevića, 22. aprila u Glamočanima, kod Laktaša, mještani više ne spavaju mirno, a u petak ih je dodatno uznemirila armija pripadnika Specijalne jedinice policije MUP-a RS, koji su ponovo detaljno pretraživali teren na mjestu zločina i okolini.

“Sve nas je ovo opet podsjetilo na onaj dan nakon ubistva kada je policija opkolila selo, jer su u petak od rane zore specijalci opet detaljno češljali teren, vjerovatno jer imaju neki novi trag pa traže dokaze. Nama niko ništa ne govori, ali nimalo nam nije prijatno”, ispričali su mještani “Nezavisnim” u petak.

Ističu da se nakon svega nimalo ne osjećaju bezbjedno jer su kobne noći čuli pucnjavu u kojoj je na svom imanju ubijen njihov komšija, a tu pucnjavu će, kažu, pamtiti čitav život.

“Svi koji smo čuli pucnjavu oko 22.30 istrčali smo u noć, ne mareći da li je bezbjedno ili ne, ali, nažalost, nismo mogli puno toga uraditi. Ubrzo je stigla policija, koja nas je sve odavde otjerala”, kažu mještani pokazujući put i obalu sa koje su najvjerovatnije ubice pucale s namjerom da ubiju Krunića.

Darko Ćulum, direktor Policije Republike Srpske, rekao je u petak u Doboju da motiv ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića još nije poznat i da se sprovodi istraga.

“Sprovodimo intenzivnu istragu i svaki dan se radi. Ovog momenta su u toku neka vještačenja”, rekao je Ćulum i podsjetio da je javnost ranije upoznata da je riječ o tri izvršioca krivičnog djela.

Emiliju Baldi, osumnjičenom za ubistvo Krunića i Žarka Pavlovića, određen je jednomjesečni pritvor, a osim Balde, za ubistvo Krunića i Pavlovića osumnjičeni su i Željko Kovačević, koji je u razmjeni vatre ubijen, te Benedi Đukanović, 42-godišnjak iz Banjaluke, koji je u bjekstvu i za kojim je raspisana potjernica.

Podsjećamo, policija je do sada pronašla  dvije puške s okvirima, za koje se sumnja da su korišćene u ubistvu, kao i automobil opel korsa koji je u vlasništvu ubijenog napadača Željka Kovačevića, za koji se sumnja da je takođe korišten u izvršenju ovog krivičnog djela.

(Nezavisne)