Region 10.12.2022.

“Specijalci ROSU maltretirali sina i mene, izuli nas i držali u kanalu”

ČITANJE: 2 minute

Specijalci ROSU večeras su na putu Lučka Reka-Gazivode kod mjesta Ribnjak zaustavili i više od sat vremena brutalno maltretirali Davora Markovića i njegovog sina Andriju iz Zubinog Potoka, navodi Kosovo online.

Davoru i njegovom dvadesetdvogodišnjem sinu, koji je zadobio povredu glave, zbog pretrpljenog šoka i povreda u ambulanti u Zubinom Potoku ukazana je prva pomoć.

Markovići su reporteru Kosovo online detaljno ispričali detalje drame koju su preživjeli.

“Vraćali smo se iz sela, kad smo u mraku videli ROSU policajce koji su nas zaustavili i odmah izbacili iz auta. Bez ikakvog razloga su nas bacili na asfalt i Andrija je glavom udario. Onda su nas ubacili u kanal pored puta koji je pun blata i vode. Tu su nas držali više od sata”, priča Davor Marković, prenose Nezavisne.

Po njegovim riječima, dok su ležali u kanalu iz oklopnih vozila ROSU specijalaca čula se duga pucnjava ka okolnim brdima.

“Pucali su ka selima gore. Nas su držali u onom blatu, izuli nam čizme i čarape. Udarali su nas po nogama. U šoku sam. Imam pritisak veliki. Sin mi je povređen, žena kad je čula šta se desilo dobila je pritisak 200” govori u dahu Davor.

Marković kaže da su specijalci imali neke spiskove u rukama.

“Imali su spiskove i pitali nas za neke ljude da li ih znamo. Traže Srbe po spiskovima. Pitali su nas za čoveka sa imenom Zoran Marković. Rekao sam da ga ne znam. Posle sat i više su nas pustili da idemo. U potpunom sam šoku. Nije mi nikako dobro. Ne znam šta je ovo”, rekao je Davor Marković.

Kosovska policija saopštila je danas da su je u tri različita slučaja vatrenim oružjem napale, kako je navela, ”kriminalne grupe”, na putu koji vodi ka administrativnom prelazu Brnjak i da je zbog toga bila prinuđena da odgovori, nakon čega su se napadači ”povukli u nepoznatom pravcu”.

Prema navodima policije, napada je bilo i na još nekoliko lokacija, prenijela je “Koha ditore”. Kako se navodi u saopštenju, policijske jedinice su bile prinuđene da na napade odgovore vatrenim oružjem, primoravajući, kako se dodaje, “kriminalne grupe da se povuku i odu u nepoznatom pravcu”.

Prema informacijama policijskih jedinica na terenu, na više različitih lokacija čuli su se i pucnji, navodi se u saopštenju.

U policiji naglašavaju da do sada nema zvaničnih informacija da je neko povrijeđen ili da je pričinjena materijalna šteta.

(Z.M)

 

Oznake: KiM