Vijesti 29.05.2017.

Specijalcima po 11 godina zatvora, Bandi devet

ČITANJE: 1 minuta

Zbog pljačke blindiranog kombija “Sektor sekjuritija” na auto-putu Banjaluka – Gradiška danas su osuđeni specijalci MUP-a Republike Srpske Vladan Malić, Goran Paraš i Aleksandar Popović na po 11 godina zatvora. Oleg Banda, suvlasnik auto-kuće “Kvatro” iz Banjaluke,  dobio je 9 godina zatvora, javlja reporter ATV-a.

Oni su osuđeni za  pljačku 616.548 KM.

Republički tužilac Republike Srpske Živana Bajić u završnoj riječi je rekla da je optužnica u potpunosti dokazana i tražila je da se optuženi oglase krivim i kazne u skladu sa zakonom.

– Kao specijalci, optuženi su bili posebno obučeni za postupanje u kriznim situacijama, a vještine koje su stekli iskoristili su za izvršenje krivičnog djela, čime su grubo narušili ugled MUP RS i izneverili poverenje građana. Djelo su počinili usred dana na auto-putu, pucajući pancirno zapaljivom municijom, čime su ugrozili živote radnika “Sektor sekjuritija”, ali i svih učesnika u saobraćaju – rekla je Bajićeva.

Spektakularna pljačka novca, voženog u Zagreb iz banjalučke “Unikredit banke”, počinjena je 22. septembra 2015. godine. Ranije je Danijel Kuzmić (32), bivši radnik agencije “Sector security” osuđen na tri godine, a specijalci Goran Janjuz (27) i Željko Inđić (29) na po šest meseci zatvora zbog učešća u razbojništvu, a nakon što su krivicu priznali i pristali da svjedoče protiv svojih saradnika U optužnici piše da su Malić, Popović, Paraš, Inđić i Banda, 22. septembra 2015. godine, zelenim audijem A6 presreli i napali kolonu vozila “Sector securitija”.

(ATV)