Specijalno tužilaštvo Crne gore provjerava da li je postojao plan za likvidaciju Mila Đukanovića

milo djukanovic
Specijalno tužilaštvo Crne Gore provjerava da li je postojao plan za ubistvo crnogorskog premijera Mila Đukanovića krajem 2007. godine, saopštio je crnogorski glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Profesionalni ubica, sumnja se, trebalo je da u terorističkom napadu izvrši atentat na Đukanovića upotrebom eksploziva velike razorne moći.

Informacija o sumnji da je pripreman atentat na premijera Đukanovića krajem 2007. i početkom 2008. godine dugo je skrivana od očiju javnosti, uprkos prijavi koju je crnogorskom tužilaštvu još prije nekoliko godina podnio bivši službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost Vasilije Mijović.

Nakon skoro osam godina Katnić je izvadio predmet iz fioke i lično počeo provjere Mijovića da je navodno bivši ministar policije Andrija Jovićević od njega lično tražio da za račun tadašnjih visokopozicioniranih srpskih političara organizuje likvidaciju Đukanovića.

Prema saznanjima “Dnevnih novina”, Katnić je nedavno obavio razgovor sa Mijovićem, koji je navodno opisao ko je sve posredno i neposredno učestvovao u planiranju terorističkog akta i , te rekao kolika basnoslovna suma novca je trebalo da bude izdvojena za tu namjenu.

Bivši ministar unutrašnjih poslova Andrija Jovićević do sada nije saslušavan u Specijalnom državnom tužilaštvu, niti se nalazi u Crnoj Gori.

Informaciju o navodnom saslušanju Jovićevića objavio je list “Informer”, uprkos, kako tvrdi Katnić, dostavljenom zvaničnom odgovoru da ta informacija nije tačna.

Mediji su nedavno objavili da je Jovićević najozbiljniji je kandidat za mjesto novog lidera Demokratskog fronta /DF/. Međutim, on se još nije javno izjasnio povodom toga.

Mjesto predsjednika DF-a je upražnjeno nakon što je Miodrag Lekić u martu ove godine napustio tu političku grupaciju i formirao Demos.

(Agencije)

RADONČIĆ: Moj i Novalićev slučaj se ne mogu porediti

Fahrudin Radončić, ministar bezbjednosti BiH i predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH, rekao je da se slučaj Fadila Novalića i njegovo hapšenje ne mogu porediti, da su skroz različiti. “Ja sam prošao jednu nevjerovatnu harangu, mene ne samo da su uhapsili ni krivog ni dužnog, to su uradili s dugim cijevima. Došlo je 50 specijalaca,

TRAMP: Danas prekidamo naše odnose sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom

Predsjednik SAD-a, Donald Tramp, poručio je danas da SAD prekidaju odnos sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, poručujući da SZO nije dobro odgovorila na pandemiju virusa korona. Takođe je poručio da će SAD sankcionisati kineske zvaničnike odgovorne za potkopavanje autonomije Hong Konta. (ATV)

Novalić negirao sve optužbe

Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine koji je u petak naveče predat u nadležnost Tužilaštva BiH, negirao je sve optužbe koje mu se stavljaju na teret tokom ispitivanja, nezvanično javljaju federalni mediji. Podsjetimo, Novalić, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik kompanije “FH Srebrena malina” Fikret Hodžić, u četvrtak su saslušani

Na “jutjub” kanalu 27 ratnih i poratnih dokumentaraca “Srna filma”

Kinoteka Republike Srpske otvorila je svoj “jutjub” kanal na kojem je moguće pogledati 27 dokumentarnih filmova, kako bi široj publici bila približena filmska produkcija Republike Srpske koja se u okviru “Srna filma” realizovala u ratnom i poratnom periodu, rekao je direktor Kinoteke Snježan Lalović. Lalović je za Srnu izjavio da se među filmovima nalazi prvi

Glavaš izabaran za v.d. predsjednika OO DNS-a u Istočnom Novom Sarajevu

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić izjavio je večeras u Istočnom Sarajevu da ova stranka očekuje da na predstojećim lokalnim izborima ima svoje kandidata za pozicije načelnika i gradonačelnika u najmanje deset opština i gradova u Republici Srpskoj. Nešić je istakao da će DNS donijeti odluku kako će nastupiti na budućim lokalnim izborima, vodeći računa o interesima

Uhapšen policajac zbog kojeg gori čitava Amerika

U Minesoti je uhapšen jedan od četvorice policajaca koji su učestvovali u hapšenju Džordža Flojda koji je nedugo potom preminuo. Riječ je o policajcu Dereku Šovinu koji je, kako se vidi na snimku, u ponedjeljak prilikom hapšenja Flojdu priklještio vrat koljenom. Taj događaj snimio je jedan prolaznik, podsjeća Rojters. Uslijedili su višednevni protesti a u