Vijesti 25.03.2023.

Spektakl za ljubitelje pasa: U Banjaluci otvorena manifestacija „BL Dog Show 2023“

ČITANJE: 1 minuta

U Banjaluci, na terenu Fudbalskog kluba „Omladinac“ danas i sutra održava se međunarodna manifestacija „BL Dog Show 2023“, čime je Banja Luka i ove godine postala centar kinologije i ljubitelja pasa, saopšteno je iz Gradske uprave.

Već tradicionalno Kinološko društvo „Dragan Stanković“ Banja Luka organizuje manifestaciju pod nazivom „BL Dog Show“, koja svake godine okupi sve više vlasnika i ljubitelja pasa. U okviru ovogodišnje dvodnevne manifestacije biti će održane po dvije nacionalne i međunarodne izložbe pasa svih rasa na terenu, kao i Doberman kup 2023.

Ovu manifestaciju otvorila je savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku Mirna Savić-Banjac.

“Grad Banja Luka podržava ovu manifestaciju koja iz godine u godinu privlači sve veći broj izlagača i ljubitelja pasa, ali istovremeno privlači i veliki broj posjetilaca u naš grad na šta smo zaista ponosni. S obzirom na to da i  Grad Banja Luka pridaje značajnu pažnju kućnim ljubimcima, podrška neće izostati ni u narednom periodu”, istakla je savjetnica gradonačelnika.

Prema riječima organizatora, za učešće na dvodnevnoj izložbi ove godine pristiglo je oko 2.000 prijava, što je, kako su naveli, do sada rekordan broj.

(A. S.)

Oznake: izložba pasa