Politika 10.03.2019.

ŠPIRIĆ: BiH bira između evropskog puta i sukoba do samouništenja

ČITANJE: 1 minuta

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić ocijenio je danas da što skorije Formiranje novog saziva Savjeta ministara nije samo implementacija izbornih rezultata, već pokazatelj da li je BiH spremna za evropski put ili će nastaviti da proizvodi unutrašnje sukobe do samouništenja.

“Razvlačenje uspostavljanja vlasti iz bošnjačkih pratija upravo vodi ka ovom gorem izboru. Njihovo očekivanje da međunarodna zajednica učini korak za nas najveća je prepreka evropskom putu i napretku ove zemlje”, rekao je Špirić Srni.

Prema njegovim riječima, dogovor o novom Savjetu ministara ne smije postati sjeme razdora jer formiranjem zajedničkih institucija BiH pokazuje ljepše lice prema zemljama koje treba da joj otvore vrata Evropske unije i koje traže fer odnos.

“Čini se da su partije u Sarajevu i suviše vremena izgubile u unutrašnjim izjedanjima i traženju partnera za ulazak u sukobljavanja, a ne rješavanja pitanja koja stoje pred nama. Bošnjačke stranke trebale bi konačno da odbace `ortopedska pomagala` u vidu međunarodne zajednice i krenu u otvorene dogovore unutar BiH jer to su, na kraju, poruke koje su stigle iz Brisela, Vašingtona, Moskve i drugih centara koji jasno poručuju da je rješenje u našim rukama”, kaže Špirić.

On je ocijenio da će uskoro biti poznato da li je i kako BiH shvatila ove poruke.

(Srna)

Oznake: Nikola Špirić