Politika 18.08.2016.

Špirić: Čavić je kao Superhik, uzima od siromašnih i daje bogatim!

ČITANJE: 1 minuta

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić rekao je da se kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Banjaluke Dragan Čavić, kada je riječ o porezima, ponaša kao Super Hik – lik iz Alan Ford stripa koji poziva da se uzima od siromašnih i daje bogatima.

Komentarišući Čavićevu incijativu da novac od poreza na nepokretnosti bude utrošen na infrastrukturu područja na kojima je porez i prikupljen, Špirić ističe da bi to značilo da razvijeni budu sve razvijeniji, a nerazvijeni da nestaju.

“U Banjaluci imate razvijenija i nerazvijenija područja i kada bi se primjenio princip koji zagovara Dragan Čavić samo bi se nastavila ta neravnomjernost”, rekao je Špirić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, porez mora da ima i socijalnu dimenziju i dimenziju pravičnosti, ali da populističke priče poput Čavićeve govore da na predstojećim izborima postoje kandidati čiji je maksimalni domet samo da budu kandidati.

“Teško da može da pobijedi kandidat koji svoju kampanju vodi na stranačkoj infrastrukturi koja nije njegova. Svjestan slabosti infrastrukture koja nije njegova, Čavić je zadovoljan što je kandidat i što će imati binu da razgovara”, rekao je Špirić.

(Banjaluka.net)

Oznake: Nikola Špirić