Politika 30.12.2022.

Špirić: Nazire se specijalni rat protiv predsjednika Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić rekao je da se nazire specijalni rat protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, iznošenjem neistine o njegovoj imovini.

“Stupidno, pojedinci i pojedini mediji, lišeni bilo kakvih validnih argumenata, lažima i podmetanjima, govore o imovini predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika od 3,5 milijardi KM, što predstavlja poziv na javnu osudu, linč ili javni bunt”, izjavio je Špirić Srni.

Prema njegovim riječima, da se nešto tako dešava u bilo kojoj uređenoj zemlji, da se vodi takva vrsta specijalnog rata, bila bi institucionalna reakcija.

“Živi smo svjedoci da se od Dejtonskog mirovnog sporazuma pa do danas vode različite faze specijalnog rata protiv rukovodstva Republike Srpske i Srpske, iz kojih ona, nažalost, izlazi sa velikim ožiljcima. Sada ulazimo u novu fazu u kojoj se nazire specijalni rat protiv predsjednika Srpske”, istakao je Špirić.

On je izrazio zabrinutost zbog javne ćutnje šireg dijela medija i njihovih udruženja, nevladinog sektora, kao i političke ćutnje.

“Zapravo, brine me odsustvo institucionalne reakcije. Želim javno da stanem, kao čovjek koji je dugo u politici, iza Dodika, i kao prijatelja, a posebno kao predsjednika Republike Srpske”, naglasio je Špirić.

Prema njegovim riječima, vrijeme je da se javnost probudi i javno i jasno osudi pokušaje laži, obmane i podmetanja.

“Društvo u kojem na ljestvici društvenih vrijednosti na pijedestalu stoluje laž i podmetanje, osuđeno je na propadanje”, ocijenio je Špirić.

(Srna)

Oznake: Nikola Špirić