Politika 17.02.2021.

ŠPIRIĆ: Pobjeda Borisa Jerinića i SNSD-a jedina garancija upješnog razvoja Doboja

ČITANJE: 3 minute

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić očekuje da će Dobojlije svoju vjernost potvrditi na ponovljenim izborima 21. februara glasajući za kandidata SNSD-a Borisa Jerinića i odborničku listu SNSD-a, koja će sa koalicionim partnerima ostvariti apsolutnu većinu u lokalnom parlamentu.

Špirić je poručio da je grad Doboj kičma Republike Srpske, uvjeren da će Dobojlije ostati vjerne Doboju, a Doboj ostati vjeran Republici Srpskoj.

On je ocijenio da takav izborni rezultat predstavlja jedinu garanciju uspješnog razvoja Doboja.

Prema njegovim riječima, stranke PDP i SDS, uz vođenje SDA i podršku različitih međunarodnih centara, zlopotrijebile su već ionako zloupotrebljenu Centralnu izbornu komisiju BiH pokušavajući da od Doboja i Srebrenice naprave “gradove slučajeve”.

“Žao mi je što to moram reći da oni koji su od Doboja pokušali da naprave ‘grad slučaj’, nažalost i od Srebrenice takođe, imaju obraza da se nude kao alternativa”, izjavio je Špirić novinarima u Doboju.

On je rekao da je na ponovljeni izborima 21. februara vrijeme da Doboj pošalje poruku da neće biti “grad slučaj”.

“To je opasna igra za Republiku Srpsku u buduće vrijeme, jer prst je pokazan na lokalne zajednice iz Republike Srpske i zato je vrlo bitno pratiti ono što nam poručuje političko Sarajevo”, izjavio je Špirić.

On je ukazao na jučerašnji medijski nastup predsjednika SDA Bakira Izetbegovića u kojem se ljuti na probošnjačke političke partije što kritikuju SDA, a ne SNSD i HDZ, koji su prema njegovom viđenju “osnovni kočničari razvoja BiH”.

“Dobro je poznato da su na posljednjem Kongresu SDA usvojena dokumenta sa vizijom BiH bez Republike Srpske, odnosno bez entiteta, uz prisustvo najvećih funkcionera partija koje se ovdje u Doboju nude kao alternativa”, izjavio je Špirić i poručio da se to ne smije zaboraviti.

On kaže da je siguran da će Dobojlije ostati vjerne Doboju, a Doboj ostati vjeran Republici Srpskoj.

“Posebno je sramno to što su uradili prema Srebrenici. Vidite kako se situacija razvija. Da li su bili naivni, lakomisleni ili nisu znali? Danas je to svejedno. Bošnjačke političke partije najavljuju bojkot osluškujući glas međunarodne zajednice”, naveo je Špirić.

Prema njegovim riječima, ako međunarodna zajednica da taj mig, bošnjačke stranke će i bojkotovati izbore u Srebrenici, a fakture će ići na adresu Republike Srpske.

On je istakao da fakture treba da idu na adrese SDS-a i PDP-a koje predsjednik SDA Bakir Izetbegović doživljava kao probosanske partije, odnosno njegove uzbunjivače u Republici Srpskoj.

“SDS i PDP nastoje da obesmisle institucije i život u Republici Srpskoj kako bi se obezbijedio novi pristup BiH po viđenju stranke SDA, a to je BiH bez entiteta”, upozorio je Špirić.

On kaže da je vrijeme da se upozori na štetnu politiku SDS-a i PDP-a, a čestite ljude iz ovih stranaka da odustanu od takvih namjera koje su pogubne za Republiku Srpsku.

Špirić je upozorio da se problem u Srebrenici ne smije internacionalizovati, jer u tom slučaju Republika Srpska pred sobom ima težak politički period, a čiju platformu su obezbijedili SDS i PDP.

Špirić je pozvao Dobojlije da masovno izađu na izbore i podrže kandidata SNSD-a Borisa Jerinića koji za realizaciju razvojnih projekata u ovoj lokalnoj zajednici ima podršku republičkih i institucija na nivou BiH.

(Srna/SB)

Oznake: Nikola Špirić