Politika 24.11.2015.

Špirić: Predstavnički dom je u fazi odumiranja

ČITANJE: 1 minuta
spiric
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je u fazi odumiranja jer već godinu dana nakon izbora ne donosi dovoljan broj zakona, što je njegova osnovna zakonodavna funkcija, izjavio je poslanik SNSD-a u ovom domu Nikola Špirić.

– I dok poslanici naglašeno žele da budu Tužilaštvo, Sud, OBA, Sipa i drugo, nešto je čudno u ovoj zemlji. Parlament mora da natjera izvršnu vlast da radi na zakonskim rješenjima koji pripadaju ovom parlamentu- rekao je Špirić novinarima u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, na sjednici Predstavničkog doma danas se nalazi dnevni red sa 78 tačaka od čega su 73 revizorski izvještaji.

– To nam govori da je sve u ovoj zemlji manifestacionog karaktera. Želio sam da probudim parlament u rješavanju ključnih izazova na evropskom putu BiH- pojasnio je Špirić.

On je uputio kritike na račun Savjeta ministara BiH koji još za parlament nije pripremio informaciju o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji nakon nedavnih terorističkih i drugih nemilih događaja i napada u BiH.

– Za mene bi bilo savim logično da uozbiljimo rad Savjeta ministara BiH, da napravimo pauzu i da nakon dan ili dva nastavimo sa radom i razgovaramo na kvalitetan i suštinski način o stanju bezbjednosti u BiH i borbi protiv terorizma u BiH, a ne da se sve završi u sferi politikantstva- rekao je Špirić.

(Agencije)

Oznake: Nikola Špirić