Politika 17.05.2021.

Špirić: SDS podržava probosanske snage i rušenje Republike Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić ocijenio je da se SDS otvoreno pridružila probosanskim partijama iz Federacije BiH koje žele nestanak Republike Srpske.

“Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da je Republika Srpska ‘teški bolesnik’ gdje se živi u siromaštvu bez nade i perspektive. Time je ponovio riječi i stavove koje čujemo od najvećih neprijatelje Republike Srpske i onih koji otvoreno rade na njenom uništenju. Šarović mašta o odlasku SNSD-a s vlasti tvrdeći da bi time bilo bolje Srpskoj. To potvrđuje koliko je on daleko od relanosti. Stranka na čijem je čelu već je minorna, imaju odbornika u Doboju, ne znam ima li ikoga u Banjaluci, a hoće da mijenja svijet”, istakao je Špirić.

On je izjavio Srni da se iz SNSD-a, kao najjače partije, ne bi ni osvrtali na ove nerealne izjave Šarovića da opozicija u Republici Srpskoj ne traži saveznike s najvećim neprijateljima Srpske na domaćem i međunarodnom planu i time dovode u opasnost njen opstanak.

“Njima SNSD smeta kao branik tekovina Srpske i njenog sve boljeg statusa i unutar BiH, ali i na spoljnopolitičkom planu. Žalosno je da je SDS od stvaraoca stigao do opozicije Republici Srpskoj i to će narod nagraditi izbornim porazom. Ko na mržnji gradi politiku od mržnje i strada”, zaključio je Špirić.

On je poručio da ne treba ni podsjećati na teške godine vladavine SDS-a i da je vidljivo na svakom koraku u Republici Srpskoj gdje se gradi i investira, te da Šarović pred svojom kućom u Istočnom Sarajevu može vidjeti i naučiti kako se diže grad iz ničega jer je tu šansu sam propustio.

(Srna, E.M)

Oznake: Nikola Špirić