Politika 05.01.2023.

Špirić: Uspjeh stranaka na nivou BiH zavisi od posvećenosti realizaciji potpisanih ciljeva

ČITANJE: 1 minuta

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić smatra da će uspjeh stranaka parlamentarne većine na nivou BiH zavisiti od njihove posvećenosti realizaciji ciljeva koje su verifikovale vlastitim potpisima.

“Mi imamo zajedničke interese zasnovane na Ustavu BiH i to kao polazna tačka predstavlja dovoljnu osnovu za uspjeh. Ukoliko ih opozicione partije dezavuišu i natjeraju da krenu od maksimuma, onda je razočarenje neizbježno”, izjavio je Špirić Srni.

On smatra da će stabilnost Federacije BiH /FBiH/ zavisiti od snage “osmorke” da se odupre zahtjevima opozicije na radikalizaciji situacije u BiH.

“NJihov problem nije, niti će biti, lider SNSD-a Milorad Dodik i SNSD. Zahtjevi i stavovi Narodne skupštine Republike Srpske traže više razumijevanja u političkom Sarajevu. Zato stranke `osmorke` moraju `zvono za uzbunu` uzeti u svoje ruke. U protivnom, njihov mandat će proteći u ispunjavanju ciljeva opozicije, a to se generalno zove neuspjehom `osmorke`”, rekao je Špirić, koji je predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

On je istakao da je potreban novi pristup i nova paradigma uspjeha BiH.

“Sve dok strance, ma kako se oni zvali, u Sarajevu smatraju prijateljima, a /predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Srpsku neprijateljima BiH, na putu smo propadanja. Za iskreni početak dovoljno je samo da oni koji Republiku Srpsku smatraju realnošću čestitaju predstojeći 9. januar – Dan Republike”, rekao je Špirić.

(Srna)

Oznake: Nikola Špirić