Region 25.09.2021.

SPOMINJAO MASONE: Otac ubio troje djece u Zagrebu, zločin najavio na Facebooku

ČITANJE: 1 minuta

U stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi policija je u noćnim satima pronašla troje ugušene djece i njihova oca koji je pokušao počiniti samoubojstvo, doznaje se u subotu u policiji.

U policiji kažu da je oko 2 sata u Mlinovima, temeljem zaprimljene informacije o najavljenom samoubojstvu, u stanu pronađen muškarac koji se pokušao ubiti zbog čega je prevezen u bolnicu, prenosi Hina.

“Na mjestu događaja pronađeno je i troje djece bez znakova života te se sumnja na kazneno djelo ubojstva. Očevidom rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetnika”, izvijestila je zagrebačka policija.

 Na Facebooku objavio pismo

Prema neslužbenim podacima, djecu je ugušio Harald Koptiz, austrijski državljanin koji živi i radi u Zagrebu. Roditelji djece navodno su bili rastavljeni, a otac je financijski konzultant koji je radio u nekoliko uglednih austrijskih kompanija te ima svoju konzultantsku tvrtku u Beču.

Prije brutalnog zločina na društvenim mrežama objavio je pismo u kojem je naveo da ga je ostavila djevojka jer je njegova bivša žena bila loša prema njoj te da je ostao bez novca. Spominje i svoje prijatelje i braću iz masonske lože.

Nakon što je pronađen u stanu gdje je ubio svoje troje djece – blizance djevojčicu i dječaka te još jednog mlađeg sina, pokušao se ubiti otrovom ili tabletama. Policajci su ga omamljenog pronašli u stanu i odveli na liječenje u bolnicu Sestara milosrdnica.

U vrijeme zločina majka ubijene djece nije bila u Zagrebu, a djeca su vikend provodila s ocem.

(A.M.)