Vijesti 06.09.2016.

Sporno vlasništvo koči potpis ugovora sa „Elektrokrajinom“

ČITANJE: 1 minuta

Nekoliko stotina Banjalučana, zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, ne može da potpiše ugovore o snabdijevanju strujom.

U „Elektrokrajini“ kažu da je riječ o tzv. NEP potrošačima, odnosno potrošačima sa nepotpunom prijavom.

– Njima se, kao uslov za potpisivanje, ostavlja određeni rok za kompletiranje prijave za dobijanje elektroenergetske saglasnosti i uplate naknade, nakon čega mogu zaključiti ugovor- navodi Predrag Klincov, portparol „Elektrokrajine“.

Prema njegovim riječima, u slučaju spornih imovinsko-pravnih odnosa u vezi s objektom koji je priključen na elektromrežu, ugovor može potpisati osoba koja koristi objekat – nasljednik ili pravni slednik prethodnog vlasnika.

– Osoba koja koristi objekat treba da priloži dokaze o osnovanosti korišćenja objekta, kao što su odgovarajući izvodi iz matičnih knjiga i dokazi o vođenju sudskog spora. Na ugovor se upisuje napomena da se on zaključuje na određeno vrijeme, do utvrđivanja prava vlasništva na nekretnini – pojasnio je Klincov.

Dodaje da se ugovori potpisuju u prostorijama „Elektrodistribucije“ u Bulevaru Živojina Mišića ili u sjedištu „Elektrokrajine“, kod hotela „Bosna“.

Sa „Elektrokrajinom“ ugovore je do sada potpisalo 68 odsto potrošača.

Podsjetimo, od prošlog mjeseca ovo preduzeće dostavlja obavještenja, kojima  Banjalučane i zajednice etažnih vlasnika upozorava da će im biti isključena struja ako u roku od osam dana ne zaključe ugovor.

(EuroBlic)