Sport 10.04.2019.

“SPORT DOSTUPAN DJECI” Grad plaća članarine u sportskim klubovima

ČITANJE: 1 minuta

Grad Banja Luka će i ove godine sufinansirati sportske aktivnosti mališana u sportskim klubovima, tačnije u njih 40. U okviru projekta „Sport dostupan djeci“, predviđeno je sufinansiranje članarine sportskim organizacijama, a za ove potrebe iz gradskog budžeta će biti izdvojeno 77.000 KM.

– Javni poziv je bio je otvoren od 19. do 29. marta 2019. godine, putem kojeg su se prijavile 43 sportske organizacije, od kojih je 40 ispunilo uslove javnog poziva. Pravo učešća su imale samo klasifikovane sportske organizacije u sportovima prve i druge kategorije u skladu sa pravilnikom o kategorizaciji sportova Grada Banje Luke – rekao je načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac.

On dodaje da će ovaj projekat biti realizovan u narednih osam mjeseci, a izabrane sportske organizacije (klubovi) potpisaće sa Gradom ugovor o sprovođenju projekta „Sport dostupan djeci“, kojim će se definisati broj i ukupan iznos sufinansiranih članarina, period realizacije projekta, prava i obaveze korisnika sufinansiranih članarina, izvještaj i kontrola realizacije projekta.

Raspored članarina po klubovima možete pogledati OVDJE.