Sport 15.09.2021.

SPORTSKI DIREKTOR “IGOKEE”: Samovolja generalnog sekretara vuče cijeli KSBiH u propast

ČITANJE: 2 minute

Sportski direktor Košarkaškog kluba Igokea iz Aleksandrovca Vuk Radivojević izjavio je da bi za košarku u BiH u ovom trenutku najbolje bilo da generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan ode sa te pozicije, jer blati ima saveza i bavi se lažima.

Komentarišući činjenicu da je Čolan ponovo pokrenuo priču o učestvovanju košarkaša Igokee u Ligi šampiona, ali i o regionaloj ABA ligi, Radivojević je rekao da samovolja Čolana dovodi do toga da vuče cijeli Savez u propast.

– Moram da ispred cijelog kluba demantujem sve ono što je on izgovorio ovih dana, Upravni odbor nije donio nikakve odluke, a što se tiče naših nastupa u Ligi šampiona i ABA ligi, on o tome sigurno neće odlučivati – rekao je Radivojević za ATV.

On je istakao da se u “Igokei” uvijek radi u interesu košarke i da se nikad ne gleda odakle koji igrač dolazi.

– Dali smo prošle godine dva reprezentativca u BiH, tri u Srbiji. On može da priča da smo okrenuti ka Srbiji, ali pravimo igrače i za BiH i nikad nikome nismo zabranili da igra za BiH, što je činjenica. Naši juniori su nedavno osvojili turnir u Beogradu, a MVP je bio naš Amsal Delalić, koji je prošle godine došao iz Tuzle. Zašto o tome ne pričamo? – naglasio je Radivojević.

On je još jednom podvukao da su rezultati Igokee, Sparsa i Borca prošle sezone bili fantastični i da se, umjesto o tome, priča o stvarima koje nemaju veze sa razvojem košarke u BiH.

– Generalni sekretar Čolan se bavi lažima, blati ime Saveza, samoinicijativno šalje dopise FIBA. On kaže da želi da utiče na poboljšanje košarke u BiH, ali radi sve suprotno – poručio je Radivojević.

(Srna/SB)

Oznake: KK Igokea