SPORTSKO TAKMIČENJE KPZ Banjaluka domaćin XVII Penoloških igara na Kozari

Kazneno popravni zavod Banjaluka domaćin je XVII Penloških igara, koje su počele danas na Kozari i trajaće do nedjelje.

Zaposleni u kanzneno popravnim ustanovama u Republici Srpskoj takmičiće se u više sportskih disciplina, takmičarskog i revijalnog karaktera.

Pored domaćina, na Penološkim igrama učestvovaće radnici Kazneno popravnih zavoda Foča, Bijeljina, Istočno Sarajevo, Doboj i Trebinje. Ove godine gost Penoloških igara biće direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Srbije Dejan Carević, kao i predstavnici kazneno popravnih ustanova iz Srbije.

Direktor Kazneno popravnog zavoda Banjaluka Goran Selak  zahvalio je kolegama, takmičarima i gostima na podršci i poželio svima ugodan boravak na Kozari.

“Cilj ovih susreta, osim sportskih takmičenja, je i razmjena iskustava, te razvijanje i usavršavanje penološke teorije i prakse”, istakao je direktot KPZ Banja Luka Goran Selak.

Okupljanje je počelo danas, a nakon svečanog otvaranja planirano je druženje učesnika uz kulturno umjetnički program.

Sutra su na programu utakmice u malom fudbalu, te takmičenja u streljaštvu, atletici, šahu, stonom tenisu i drugim sportovima.

Osim sportskog dijela, učesnici i gosti će imati priliku za obilazak Nacionalnog parka Kozara i memorijalnog parka. Biće organizovan i istorijski čas sa kustosom Muzeja na Mrakovici, kao i projekcija dokumentarnog filma o Kazneno popravnom zavodu Banjaluka, u produkciji Radio televizije Republike Srpske.

(Nezavisne)

IZBORI Za predsjednika i potpredsjednika RS čak 37 kandidata

Centralna izborna komisija BiH ovjerila je čak 37 kandidatura za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, a pored poznatih imena i kandidata koji imaju šansu da pobjede na predstojećim izborima tu su i potpuni anonimusi koji su u trku ušli kao nezavisni kandiati.

EVROPSKA SEDMICA MOBILNOSTI Osnovci savladali saobraćajne propise

U okviru „Evropske sedmice mobilnosti“, na Trgu Krajine danas je održana obuka najmlađih učesnika u saobraćaju uz dodjelu prigodnih nagrada, koje su uručili predstavnici gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve. -Grad Banja Luka se aktivno uključio u obilježavanje „Evropske sedmice mobilnosti“, a jedna od planiranih aktivnosti za ovu sedmicu jeste i današnja obuka najmlađih učesnika

JAČANJE MJESNIH ZAJEDNICA Četiri nova projekta za ljepšu Banjaluku

U okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, koji sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), u toku je javni poziv za prikupljanje ponuda za izvođenje radova na četiri projekta, koji će biti sprovedeni u banjalučkim mjesnim zajednicama.