Vijesti 01.01.2021.

Spremni šatori za migrante u kampu Lipa

ČITANJE: 1 minuta

Oružane snage BiH najavile su da će jutros, u skladu sa odlukom Predsjedništva BiH, kampu “Lipa” poslati vojne šatore koji će biti montirani za smještaj nezbrinutih migranata.

Zahtjev za postavljanje vojnih šatora juče je Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara u propisanoj proceduri dostavilo Ministarstvu odbrane, koje je zahtjev proslijedilo na odobrenje Predsjedništvu BiH.

Predsjedništvo BiH je ovaj zahtjev odobrilo, te će jedinice Oružanih snaga danas biti upućene ka migranskom kampu “Lipa”, koji je nadavno devastiran u požaru, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

U saopštenju se navodi da će Oružane snage na ovaj način pomoći ugroženim migrantima, ali i trenutnom ublažavanju migrantske krize u BiH.

„Kao i do sada, kada različiti nadležni nivoi vlasti u zemlji nisu u mogućnosti pravovremeno da odgovore na različite krize, Oružane snage BiH pokazuju spremnost da na odgovoran način obave svaki zadatak koji pred njih postavi Predsjedništvo BiH, na dobrobit građana cijele zemlje“, naglašeno je iz Ministarstva odbrane.

(Srna)

Oznake: migranti