Vijesti 25.05.2021.

SPRIJEČEN NAPAD: Dobojlija uhapšen u Sarajevu, osumnjičen da je planirao likvidaciju dvije osobe

ČITANJE: 2 minute

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u saradnji sa Agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) spriječili oružani napad na više osoba u Sarajevu, saopštila je policija.

Policija je saopštila da je uhapšen 29-godišnjak iz Doboja, koji je osumnjičen da je planirao da izvede napad koristeći ukradeno vozilo, a “Glasu Srpske” je potvrđeno da je slobode lišen Anđelko Miličević zvani Žico iz Doboja, stari policijski znanac.

Nezvanično je potvrđeno da je osumnjičen da je planirao likvidaciju Muhameda Pirića i još jednog lica. Pirić je, kako navodi „Avaz“ navodno, nedavno sam se ušetao u policiju te rekao da sumnja da mu se sprema likvidacija, piše Glas Srpske.

Policajci su ozbiljno shvatili prijavu te su u sve uključili i SIPA koja je posebnim istražnim radnjama došla do mogućeg izvršioca.

Piriću je u septembru 2020. godine u garaži zgrade u sarajevskom naselju Nova Otoka dignut u vazduh skupocjeni terenac.

Miličević je 2020. osuđen u Okružnom sudu u Doboju na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zbog trgovine drogom i neovlaštenog držanja eksploziva.

Tokom akcije pronađeni su oružje i droga, kao i oprema za spaljivanje vozila nakon izvršenja planiranog napada.

Kako je saopšteno iz MUP-a, razmjenjujući operativna saznanja dobili su informaciju o mogućem ugrožavanju života i tijela određenih osoba s područja Kantona Sarajevo. Policija je odmah krenula u akciju.

-Tokom akcije pronađeno je vozilo „audi A6“, karavan, registarskih oznaka Austrije, koje se dovodi u vezu sa pripremanjem izvršenja krivičnog djela. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je vozilo ukradeno u martu ove godine na području Modriče – navode iz MUP-a KS.

Policijski službenici su nadgledali vozilo i prostor te su identifikovali osumnjičenog. On je uhapšen 24. maja u zasjedi.

Policija je pretresla i stan koji je osumnjičeni iznajmio, a pronađeni su pištolj sa pripadajućim okvirom u kojem se nalazilo 12 metaka, jedan telefon, četiri veća PVC paketića sa materijom koja asocira na marihuanu i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa pripremanjem izvršenja krivičnog djela.

-U vozilu je pronađen jedan kanister sa zapaljivom tečnošću, dok je ličnim pretresom osumnjičenog pronađen još jedan telefon i više ključeva – kazali su iz MUP-a KS, prenosi N1.

Miličevića terete za pripremanje krivičnog djela, Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja. On će nakon kriminalističke obrade biti predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

(SB)