Politika 31.01.2023.

SPS Banja Luka: Podržaćemo odluku o direktnoj isplati novčane naknade penzionerima

ČITANJE: 1 minuta

Na današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine grada Banja Luka raspravljaće se o isplati jednokratne pomoći našim penzionerima. Gradski odbor SPS Banja Luka saopštio je da je ova tema izazvala mnogo reakcija u prethodnom periodu, dok su naši najstariji sugrađani nažalost bili predmet političkog potkusurivanja.

“Odbornici Socijalističke partije Srpske će u potpunosti podržati ovu skupštinsku odluku, kojom se penzionerima sa područja Banja Luke isplaćuje jednokratna naknada u iznosu od po 100 KM i to na direktan način. SPS konstatuje da se isplata morala realizovati znatno ranije, s obzirom na to da je prošlo mnogo vremena od kada je usvojen budžet za 2022. godinu, a u kojem su predviđena novčana sredstva za navedenu namjenu”, saopštili su iz banjalučkog SPS-a.

Socijalistička partija Srpske u svom saopštenju poziva sve gradske parlamentarne partije na konsenzus kada je u pitanju jedna od najosjetljivijih kategorija društva, naši najstariji sugrađani, koji su svoje radne vjekove proveli vrijedno radeći i stvarajući nove vrijednosti. SPS podsjeća da je prvobitno predlagano rješenje kojim bi se punio račun Elektroprivrede neprihvatljivo, te da penzionerima treba na direktan način isplatiti naknadu.

“SPS predlaže, s obzirom na drastičan pad nominalne vrijednosti novca, da kroz budući rebalans, a u zavisnosti od punjenja budžeta, grad Banja Luka obezbijedi dodatnih 4,1 milion KM kako bismo obezbijedili još jednu jednokratnu novčanu naknadu od po 100 KM za penzionere”, zaključili su u gradskom odboru SPS-a.