Politika 03.12.2021.

SPS BANJALUKA: Nedopustivo blokiranje rada Skupštine

ČITANJE: 1 minuta

Najavljena blokada gradskog parlamenta od strane odbornika SNSD-a ukazuje na potpuno odsustvo odgovornosti prema građanima koji su nas birali da rješavamo suštinska pitanja u našem gradu. Umjesto toga nastavlja se praksa bavljenja formom i propušta se svaka prilika da se pokaže odgovornost, prevaziđu međusobne nesuglasice i iznađu optimalna rješenja za svakodnevne probleme građana, saopšteno je iz Gradskog odbora SPS Banjaluka.

– S obzirom na činjenicu da najavljena blokada dolazi u trenutku kada treba da se raspravlja i usvoji rebalans budžeta grada Banjaluka, jasno je da je u pitanju smišljena strategija da se paralizuje rad gradske uprave i grad ostavi bez usvojenog budžeta, a sve u cilju da se opozicija okrivi za takvo stanje. Iz Gradskog odbora SPS postavljamo pitanje svim građanima Banjaluke, da li ponašanje izabranih predstavnika vladajuce većine u gradskom parlamentu i blokada skupštine predstavljaju ono za šta su glasali i da lli su to projekti i ideje za budućnost grada, koje su slušali tokom predizborne kampanje? Postoje brojni načini borbe za stranačke politike, ali to ne može biti blokada Banjaluke, što je očigledan cilj većine oko SNSD. Stav SPS Banjaluka je da su potrebni drugačiji pristupi politici koji ukkjučuju odgovornost prema gradu i građanima i još jednom pozivamo sve odbornike da u skupštinskim klupama zastupaju one koji su ih birali – saopštili su iz Gradskog odbora SPS Banjaluka.

Klub odbornika SNSD u Skupštini grada Banjaluka saopštio je da do daljeg neće učestvovati u skupštinskim zasjedanjima sve dok Gradska uprava ne isplati porodiljama puna jednokratna naknada u iznosu od 500 KM.

(SB)

Oznake: SPS Banjaluka