Politika 27.09.2021.

SPS: Održana sjednica Predsjedništva partije

ČITANJE: 1 minuta

U Banjaluci je održana proširena sjednica Predsjedništva Socijalističke partije Srpske na kojoj je između ostalog usvojen zaključak o podršci SPS najavljenim protestima koji su zakazani za 2. oktobar, a predsjednik i rukovodstvo partije ovlašteni su da nastave razgovore sa partijama i pokretima po pitanju usaglašavanja zajedničkih politika i ciljeva.

Nakon sjednice, koja je održana u prostorijama SPS u Banjaluci, iz ove partije su saopštili da će nastaviti politiku borbe protiv svih negativnih pojava, te da SPS nastavlja sa kreiranjem rješenja i konkretnim djelovanjem na projektima i inicijativama vezanim za privrednu i demografsku obnovu Republike Srpske i depolitizaciju institucija.

Iz SPS su takođe poručili da će se sjednica Glavnog odbora SPS održati krajem oktobra, gdje će se na usvajanje predložiti programske politike i strategija djelovanja partije na republičkom nivou i u lokalnim zajednicama.

Na današnjoj sjednici Predsjedništva, za generalnog sekretara SPS izabran je Gordan Milošević, a dogovoreni su i zaključci koji će će biti predloženi Glavnom odboru na usvajanje.

Takođe je dogovoren i sastanak i savjetovanje sa narodnim poslanicima, odbornicima u lokalnim zajednicama i kadrovima SPS iz Republike Srpske sa Glavnim odborom i predsjednicima opštinskih i gradskih odbora, gdje će se razgovarati o predstojećim aktivnostima, razvojnim politikama i inicijativama na lokalnom i republičkom nivou.

(SB)

Oznake: SPS