Politika 16.11.2020.

SPS: Spremni smo da potpišemo koalicioni sporazum, ali nismo ga ni pročitali, čemu nervoza

ČITANJE: 1 minuta

Socijalistička partija Srpske, kao najmlađa partija u RS, postigla je odličan rezultat na Lokalnim izborima, gdje po nezvaničnim rezultatima imamo 45 odbornika i preko 30.000 glasova, saopštila je SPS.

– U Banjaluci, naša partija je potpisnik Vidovdanske koalicije, gdje smo druga partija u Vidovdanskoj koaliciji po rezultatu, što je za osam mjeseci postojanja fantastičan rezultat i uspjeh kojim se ponosimo. SPS je takođe čvrsto opredijeljen da Banjaluka nastavi rast i razvoj i da ide naprijed.

Što se tiče novog koalicionog sporazuma, SPS ne vidi nikakvu prepreku potpisivanju novog koalicionog sporazuma sa koalicionim partnerima, s tim da ni rukovodstvo ni Gradski odbor SPS nisu bili u prilici ni da pročitaju ni da potpišu pomenuti sporazum.

Ne bavimo se kalkulacijama, nego namjeravamo da sačekamo zvanične rezultate lokalnih izbora, a do tada, apelujemo na ostale političke subjekte da se uzdrže bespotrebnih nervoznih i ishitrenih postupaka i izjava, te da energiju usmjere u analizu svojih rezultata i rada svojih izbornih štabova – navodi se u saopštenju SPS-a koje potpisuje Andrea Dorić, generalni sekretar Socijalističke partije Srpske.

(SB/Banjaluka.net)

Oznake: SPS