Region 24.12.2022.

Srbi na barikadama 15. dan, Prišina postavila ultimatum

ČITANJE: 1 minuta

Na sjeveru Kosova i Metohije Srbi su na barikadama već 15. dan, tražeći slobodu za uhapšene i povlačenje kosovskih specijalaca sa sjevera.

Srpska lista saopštila je da je Priština objavila novu listu za progon Srba.

Na listi je skoro kompletno rukovodstvo Srpske liste, ugledni Srbi sa Kosova i Metohije, ali i brat i sin predsjednika Aleksandra Vučića. Srbi u južnoj pokrajini i zvaničnici u Beogradu, oštro su reagovali i osudili poteze Prištine, prenosi RTS.

Priština postavila ultimatum

Još jedna otvorena prijetnja stiže iz Prištine: ukoliko misija Kfor ne ukloni barikade na kojima Srbi već 15 dana traže osnovna prava, to će učiniti kosovska policija, prenose Novosti.

“Kfor već neko vrijeme traži da sami uklone barikade. Sada čekamo da ispune obavezu. Imamo policajce na Jarinju i Brnjaku. Vjerujem da su Kfor i međunarodni faktori opredijeljeni da to učine što prije. Zbog veće stabilnosti, čekamo da to učine oni koji su postavili barikade ili Kfor. Čekanju je došao kraj”, rekao je Svečlja, i dodao da prikupljaju podatke o jednom od lidera SL Milanu Radoičiću i da će uskoro pasti u njihove ruke.