Vijesti 03.02.2016.

Srbija: Dječak u školi pretukao djevojčicu, glavom joj razbio arkadu

ČITANJE: 1 minuta
nasilje u skoli
U OŠ “Stevan Čolović” trinaestogodišnju Anu Radojičić glavom je udario vršnjak D. N. i pritom joj razbio arkadu i zatvorio oko

U ariljskoj OŠ “Stevan Čolović” trinaestogodišnju Anu Radojičić glavom je udario vršnjak D. N. i pritom joj razbio arkadu i zatvorio oko. Otac povrijeđene djevojčice Miloš Radojičić najavljuje tužbe protiv škole i roditelja dječaka.

Incident se dogodio prošlog petka između časova, a Miloš Radojičić tvrdi da njegovoj kćerki niko od nastavnika nije pritekao u pomoć.

– U Dom zdravlja Anu je odvela drugarica – objašnjava Radojičić. – Poslije nekoliko časova, policiji je prijavljen “slučajni incident”, a u školi su mi rekli da će dječak koji je to učinio biti ukoren. Užasno jakom udarcu prethodila je rasprava u kojoj je moja ćerka nazivana pogrdnim imenima bez ikakvog razloga.

U školi su potvrdili da je do incidenta došlo, ali se njihovo viđenje stvari razlikuje od Radojičićevog. Tvrde da su uradili sve što je u njihovoj moći.

– Razredni starješina u tom odjeljenju je reagovao odmah poslije incidenta, obavijestio je dežurne nastavnike, a oni su pozvali roditelje – tvrdi Božidar Stojić, direktor OŠ “Stevan Čolović”.

(NN)