Region 03.08.2020.

Srbija dobija novi parlament

ČITANJE: 1 minuta

U Skupštini Srbije danas će biti potvrđeni mandati novih narodnih poslanika čime će zvanično biti konstituisan novi saziv parlamenta, a poslanici će nakon verifikacije mandata položiti zakletvu. 

U nastavku sjednice formiraće se i poslaničke grupe.

Republička izborna komisija je donijela Odluku o dodjeli mandata narodnim poslanicima Narodne skupštine 15. jula.

Na dnevnom redu je, osim potvrđivanja mandata, i izbor skupštinskog rukovodstva, odnosno izbor predsjednika Narodne skupštine, potpredsednika, imenovanje generalnog sekretara parlamenta i formiranje radnih tijela.

Sjednica će biti održana u velikoj sali Doma Narodne skupštine, a zbog situacije sa koronavirusom biće preduzete sve neophodne mjere, pa će tako poslanici, ali i predstavnici medija biti u obavezi da nose maske i rukavice, dok će poslanici imati pregrade od pleksiglasa. Na ulazu u zgradu svima će biti izmjerena temperatura.

Izbori za narodne poslanike održani su 21. juna. Najviše poslanika, 188, imaće lista “Alekandar Vučić – Za našu decu”, 32 poslanika će imati Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija, SPAS će imati 11 poslanika, dok će Savez vojvođanskih Mađara imati 9 poslanika, prenose agencije.

(A.M/banjaluka.net)