Region 25.12.2022.

Srbija kargo: Nema povrijeđenih kod Pirota, MUP na terenu

ČITANJE: 1 minuta

Nije bilo stradalih ni povrijeđenih prilikom prevrtanja jedne vagon cisterne tovarene amonijakom na dijelu pruge Niš – Dimitrovgad, između Pirota i Staničenja, van naseljenog područja, saopštilo je preduzeće “Srbija kargo”.

Riječ je o teretnoj kompoziciji koja svakodnevno saobraća na ovoj deonici, prevozeći sirovine iz Bugarske za Prahovo i Šabac. Teretna kompozicija je u svom sastavu imala dvadeset vagon cisterni, koje su u vlasništvu kompanije Eliksir – istakli su iz tog preduzeća.

U saopštenju se navodi da su na lice mjesta izašle ekipe MUP-a, kao i pripadnici vatrogasne službe Sektora za vanredne situacije, koji su zatvorili prilaz mjestu iskliznuća u krugu od četiri kilometra, prenosi RTRS

Željeznički saobraćaj je trenutno u prekidu.

– Zajednička železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja Infrastrukture železnice Srbije i Srbija karga, utvrdiće uzrok ovog akcidenta – dodaje se u saopštenju.

MUP Srbije saopštio je da je vagon kompozicije teretnog voza koji je prevozio amonijak iskliznuo oko 17.30 kod mjesta Sopotski han i da je tom prilikom došlo do curenja gasa i velike koncentracije gasa u atmosferi.

Građanima koji žive u blizini upućen je poziv da ne napuštaju svoje domove i da ne izlaze napolje.

Zbog slabe vidljivosti saobraćaj između Pirota i Bele Palanke na auto-putu i magistralnom putu je u prekidu, a alternativni putni pravac je preko sela Ponor, naveli su iz MUP-a.

(Z.M)