Vijesti 11.12.2015.

Srbija ne prodaje Telekom

ČITANJE: 1 minuta
Vucic Telekom
Telekom Srbija ostaje u rukama Republike, odluka Vlade bila je jednoglasna, kao i Komisije za privatizaciju Telekoma, nismo dobili zadovoljavajuću cijenu i sada nam predstoji da reorganizuje tu kompaniju kako bi mogla da pobjeđuje na tržištu, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić.

On je na konferenciji za novinare objasnio da to znači uvođenje profesionalnog menadžmenta, vjerovatno po ugledu na ono sto je urađeno u Željezari, ali je i napomenuo novinarima da ga ne drže za riječ jer je sve vrijeme razmišljao o privatizaciji, pa, kako je rekao, o ovoj opciji nije dovoljno razmislio.

Vučić je rekao da se nada da će za četiri godine Telekom povećati svoje performanse, te da će cijena realno biti veća nego što je sada ponuđena.

A o ponuđenoj cijeni rekao je da je nešto niža od one koju smo očekivali, ali i da je Vlada donijela odgovornu i ozbiljnu odluku imajući u vidu interese građana.

Najozbiljnija ponuda došla je od američkog investicionog fonda, rekao je Vučić, navodeći da zbog ugovora ne može da iznese više detalja, ali da na tu ponudu nije bilo drugih primjedbi osim visine cijene. Vučić je rekao da nismo htjeli da se koncamo iako je cijena bila blizu odgovarajuće.

Vučić je rekao i da se razmišlja o prodaji manjinskog paketa akcija, ali ni o tome nije mogao da iznese detalje.

(NN)