Vijesti 22.09.2015.

Srbija očekuje dogovor sa Hrvatskom do sutra u ponoć

ČITANJE: 1 minuta
aleksandar-vucic
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Vlada Srbije pripremila paket mjera za odbranu svojih ekonomskih interesa, koji će biti primjenjen ukoliko u narednih 30 časova ne bude postignut dogovor sa Hrvatskom o transportnom saobraćaju.

Vučić kaže da ga je Vlada Srbije na današnjoj sjednici ovlastila da vodi razovore sa rukovodstvom Hrvatske, te izrazio uvjerenje da će dogovor biti postignut.

“Ukoliko ti razgovor ne uspeju, Vlada je spremila paket mera koji bi Srbija preduzimala od 24. septembra u ponoć radi odbrane sebe i svojih ekonomskih interesa”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade i Biroa za koordniaciju rada službi bezbjednosti.

On je pojasnio da su mjere predviđene u tri nivoa – političke, pravne i ekonomske prirode, te izrazio nadu da ni jedne neće morati da budu primjenjene.

Vučić je najavio da će večeras i ujutru nastaviti razgovore sa premijerom Hrvatske Zoranom Milanovićem, sa kojim je razgovarao i danas, u pokušaju da dogovorom riješi problem.

Povod današnje sjednice Vlade Srbije i Biroa za koordniaciju rada službi bezbjednosti bila je migrantska kriza i jednostrana odluka Hrvatske da zatvori granicu za transportni saobraćaj u i iz Srbije.

(Agencije)