Region 29.03.2021.

Srbija vakcinisala 22.000 stranih državljana

ČITANJE: 1 minuta

Direktor Kancelarije za IT i elektronsku upravu Srbije, Mihailo Jovanović, izjavio je da u utorak, 30. marta, Srbija treba da postigne milion revakcinacija protiv kovid-19. On je rekao da je ova zemlja do sada vakcinisala i 22.000 stranih državljana.

On je za RTS naveo da je građanima Srbije do sada dato oko 2,35 miliona doza vakcina protiv koronavirusa, a da je do sada 920.000 građana primilo drugu dozu, prenosi Beta.

Dodao je i da Kancelarija sada vodi evidenciju i o broju imunizovanih građana, odnosno onih koji su drugu dozu cjepiva primili prije tri nedjelje, kojih trenutno ima nešto više od 620.000.

„Građani se najčešće odlučuju da prime bilo koju vakcinu koju je odborila Agencija za lekove i medicinske sredstva, što čini njih 40 odsto. Sada, kada završavamo imunizaciju starijih sugrađana, najčešće se prijavljuju mlađi“, naveo je Jovanović.

Direktor Kancelarije za eUpravu izjavio je vakcinu do sada primilo 22.000 stranih državljana i da su svi oni primili AstraZenecinu vakcinu.

„Juče su stvorili redovi, jer su svi (strani državljani) došli u istom trenutku, ujutru. Da su poštovali poziv i vreme koje im je dodeljeno ne bi bilo gužve… Apelovali smo na (strance) da ne dolaze bez prethodne prijave putem portala eUprave“, kazao je Jovanović.

(E.M)

Oznake: vakcinacija