Svijet 16.10.2022.

ISPRAVKA Ambasada Srbije u Ukrajini privremeno je zatvorena još u martu

ČITANJE: 1 minuta

Više medija, uključujući i portal banjaluka.net, objavilo je da će Ambasada Srbije u Ukrajini biti privremeno zatvorena iz bezbjednosnih razloga. Diplomatsko predstavništvo Srbije u Kijevu privremeno je, međutim, zatvoreno još početkom marta. Izvinjavamo se čitaocima koje smo objavljivanjem netačne informacije doveli u zabludu.

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je još 3. marta da je Ambasada Republike Srbije u Ukrajini, iz razloga zaštite bezbjednosti osoblja, privremeno zatvorena, kao i da će osoblje tog diplomatsko-konzularnog predstavništva nastaviti da, do sticanja uslova za povratak, posao obavlja iz Beograda.

Ministarstvo je tada podsjetilo i da je još 13. februara preporučilo građanima Republike Srbije koji borave u Ukrajini da razmotre mogućnost privremenog napuštanja teritorije te države, a onima koji su nameravali da putuju u Ukrajinu preporučeno je da odlože putovanje. Tada je poručeno i da su građanima Srbije za svu pomoć i saradnju na raspolaganju su ambasade Republike Srbije u zemljama koje se graniče sa Ukrajinom.

Napomena: Analizom Raskrinkavanja ova vijest je označena kao lažna, te je naknadno korigovana.

(Z.M)