Sport 01.03.2016.

Srbin favorit za selektora Nigerije

ČITANJE: 1 minuta
fudbaleri_nigerije
Srpski trener Milutin Sredojević mogao bi da postane novi trener reprezentacije Nigerije poslije neočekivane ostavke Sandeja Oliseha.

Lokalni mediji navode da je Fudbalska federacije Nigerije već stupila u kontakt sa popularnim Mičom koji trenutno vodi nacionalni tim Ugande.

Čelnik Federacije Kris Grin trenutno pregovara sa Sredojevićem u Ruandi i očekuje se da će uskoro objaviti saradnju.

– Grin se sastao sa Mičom i izgleda kao da je posao gotov. Plan je da za dva meča protiv Egipta zaposle Šuaibua Amodua, da bi potom objavili ime stranog trenera – Sredojević ima ’pol poziciju- navode izvori bliski savezu.

Određeni mediji navode i da kontakt sa Milutinom postoji već neko vrijeme, pa je za očekivati da postane selektor ’Super orlova’.

Oliseh se od početka rada kao trener reprezentacije suočavao sa kritikama, ali je odlučio da napusti tu poziciju zbog neisplaćenih zarada i nemogućnosti da ostvari saradnju sa čelnicima federacija.

Jedan od kandidata navodno je i Veljko Paunović koji trenutno sjedi na klupi Čikago Fajra.

Mičo Sredojević je 46-godišnji srpski trener koji je tokom igračke karijere nastupao za Sinđelić, Grafičar, Slobodu iz Ljubljane i Zorku, odnosno Pionir iz Subotice.

Tokom bogate trenerske karijere vodio je Palić, subotički Spartak, Hajduk iz Kule, Vilju, Sent Džordž, Orlando Pajrats, Jang Afrikans, Al-Hilal Omdurman, a osim Ruande i Ugande, bio je selektor Jugoslavije za igrače do 20 godina.

(B92)