Vijesti 09.09.2015.

Srbinu povratniku hoće da oduzmu kravu kojom hrani djecu

ČITANJE: 1 minuta

milisav

Povratnik u mjesto Gojčin kod Kalesije Milisav Garić rekao je danas da će iduće sedmice predstavnici vlasti doći da mu plijene kravu kojom hrani troje maloljetne djece.

Garić je rekao novinarima da je izgubio sudsku presudu protiv bivšeg načelnika opštine Kalesija Rasima Omerovića, te da mora, kako mu je rečeno, platiti troškove angažovanja advokata i to pljenidbom pokretne imovine u iznosu od 1.260 KM.

Garić je podsjetio da je prije nekoliko godina podnio tužbu protiv tadašnjeg načelnika opštine Omerovića koji ga je vrijeđao i omalovažavanja prilikom sastanka u opštinskim prostorijama u Kalesiji.

“Načelnik me na sastanku verbalno izvrijeđao, a poslije nije htio da dođe u Udruženje poljoprivrednika ‘Agrorazvoj’, oko koga su okupljeni srpski povratnici u Gojčinu”, rekao je Garić.

Opštinski sud u Kalesiji donio je presudu u korist načelnika, koju je potvrdio i Kantonalni sud u Tuzli, dok će troškove angažovanja advokata platiti Garić i to pljenidbom pokretne imovine.

Garić smatra da je ovo poruka šta očekuje srpske povratnike ako traže svoja prava i svojevrsna odmazda za njegovo zalaganje za zaštitu srpskih povratnika na području opštine Kalesija.

Garić kaže da je javno protestovao i da svojim prijavama nije štedio ni opštinske zvaničnike koji su nedozvoljenim radnjama dijelili donacije povratnicima.

“U toku svih ovih godina ne naplaćuje se od ljudi koji zloupotrebljavaju i troše povratnički novac, ali će sada od mene oduzeti kravu kojom hranim troje maloljetne djece”, kaže Garić.

(Agencije)