Sport 14.03.2016.

Srđan Đoković potvrdio što smo svi znali: Niko ne omalovažava Novaka kao Federer

ČITANJE: 2 minute
djokovic federer
Novakov otac Srđan Đoković otvoreno je govorio u opširnom intervjuu za “Njuzvik” o svemu što je Nole prošao, njegovom odrastanju i uspjesima, kao i o odnosima sa najvećim rivalima.

Srđanu Đokoviću nije najjasnije zašto Federer i dalje igra, i istakao je da je Švajcarac omalovažavao njegovog sina kao niko drugi.

– Svi imaju pravo na svoje mišljenje. Ovo je samo moje. Kada je Srbija igrala protiv Švajcarske u Ženevi 2006, Novak je imao samo 19 godina. Imao je devijaciju sinusa i nije mogao da diše, pa je imao problem sa dugim mečevima i dugim poenima. A Federer je na svaki mogući način pokušao da ga omalovaži zbog problema sa disanjem. Pokazao je tada da je najbolji igrač na svijetu, ali i ne toliko dobra osoba. Niko se nikada nije na taj način ophodio prema Novaku. Ne razumijem zbog čega još uvijek igra tenis, već ima 34 godine- rekao je Srđan Đoković.

– Što se tiče Mareja, odrasli su zajedno i sjajni su prijatelji. U ovom trenutku ne mogu da budu dobri drugovi jer su rivali, ali će kada završe karijere biti mnogo bliži. To važi za sve najbolje koji sada igraju – Gaske, Monfis, Conga, Del Potro, Raonić, Ferer, svi ti neverovatni sportisti. Novak ima dobre odnose sa svima njima- priča Noletov tata.

– Rafael Nadal je legenda jedne ere, ali njegova igra se mnogo razlikuje od Novakove i Federerove. Sa njegovim stilom igre veoma je teško održati visok nivo. Ali tenisu još uvijek treba Nadal, on mora da se vrati- rekao je Đoković stariji.

On je rekao i kako je Novak simbol i Bog nove Srbije, ali da je on ipak tužan zbog toga.

– Novak je jedina svijetla tačka na kraju tunela Srbije u ovom trenutku. Veoma sam zabrinut zbog zemlje i ljudi. Šta će se dogoditi kada Novak završi karijeru. Ljudi u Srbiji vide Novaka kao njihovog idola. On je živi primjer kako ostvariti nemoguće sa podrškom porodice- zaključio je Srđan.

(24 sata.rs)