Sport 10.07.2024.

Srđan Babić pokreće fudbalsku akademiju u Česmi: “Želim da dječaci žive od fudbala”

ČITANJE: 3 minute

Banjalučanin Srđan Babić, reprezentativac Srbije pokrenuo je fudbalsku Akademiju koja će oživjeti od jeseni.

Otvaranje „SB akademije” zakazano je za 1. septembar u banjalučkom naselju Česma odakle se Babić otisnuo u svijet preko Borca i Vojvodine, zatim Crvene zvezde, te Portugalije, Španije i sada Rusije, u kojoj igra za najveći klub u toj zemlji, moskovski Spartak.

U razgovoru za “Glas Srpske” Srđan Babić je otkrio svoje ideje i planove kada je u pitanju “SB akademija”.

“Ideja je bila da u Banjaluci napravimo pravu sportsku priču. Bilo bi mi zaista drago da veliki broj momaka krene nekim mojim putem. Na mom putu bilo je puno prepreka, uspona i padova, a ideja je da dječacima iz Akademije olakšam put i da ih pripremim za to putovanje, da zavole sport, fudbal prvenstveno. Dosta nas je otišlo iz Banjaluke i napravilo lijepe karijere, eto braća Vranješ, Vladan Kovačević… Želja je da tim putem krenu i dječaci iz moje Akademije, da što više njih živi od fudbala. Iako imam dosta obaveza sa Spartakom pokušaću doći na otvaranje”, rekao je Babić.

Sa dječacima rade licencirani treneri. Razvoj mladih fudbalera, sa fokusom na tehničke, taktičke, fizičke i psihološke aspekte fudbala misija je “SB akademije”.

Na prvom mjestu u ovoj savremenoj fudbalskoj školi su poštovanje, timski duh, disciplina te fer igra i ponašanje prema svim akterima. U toku je onlajn upis budućih članova u Školu fudbala „SB akademije” od četiri do deset godina.

Treninzi će se održavati u modernom natkrivenom terenu, popularnom „balonu”, napravljenom po najsavremenijim standardima. Prostire se na 1.200 kvadratnih metara, a u njemu se nalazi teren sa vještačkom travom, svlačionicama i svim drugim elementima potrebnim za kvalitetan rad. Svi oni koji žele da se oprobaju u fudbalskoj Akademiji Srđana Babića mogu da se prijave putem veb sajta sbacademy.ba.

“Dosta mojih prijatelja, bivših saigrača planiram da dovedem u Banjaluku na Akademiju, već od sljedećeg ljeta. Da ih klinci malo upoznaju, da se druže s njima, uslikaju. Takođe da poigraju malo fudbalice sa dječacima, da im pokažu koji fazon. Uglavnom jedna lijepa priča je pred nama”, poručio je Babić

Premijerni nastup “SB akademija” imala je prošlog mjeseca na međunarodnom turniru na Zlatiboru, gdje je snage odmjerila sa Partizanom, te Crvenom zvezdom, kao i drugim klubovima iz regiona. Preliminarni kontakti ostvareni su sa klubovima poput Udinezea i Sportinga iz Lisabona.

Odmor nakon Evropskog prvenstva

Priznaje Babić da nakon završetka obaveza u reprezentaciji Srbije, na Evropskom prvenstvu, nije imao mnogo vremena za odmor, jer se vrlo brzo uključio u trenažni proces moskovskog Spartaka.

“Kad se provede ljeto sa reprezentacijom, nema odmora. Pauzirao sam nekih, pet, šest dana. Ne žalim stvarno, samo mi je žao što nismo ostvarili bolji rezultat u Njemačkoj. Sa Spartakom sam na pripremama, imamo još dvije prijateljske utakmice i počinje sezona. Startujemo gostovanjem u Orenburgu 21. jula”, rekao je Babić.

Oznake: Srđan Babić