Politika 16.05.2019.

Srđan Perišić smijenjen sa funkcije savjetnika srpskog člana Predsjedništva BiH

ČITANJE: 1 minuta

Srđan Perišić definitivno je razriješen dužnosti savjetnika srpskog člana Predsjedništva BiH, što potvrđuje Odluka koju je potpisao Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, a koja je u posjedu portala Buka.

Dodik je odluku potpisao 14.5.2019. godine i nastupila je danom donošenja.

Zanimljivo je da je Perišić juče u izjavi medijima rekao da se sa Dodikom vidio tog dana u 14.00 sati i da tada ništa nije upućivalo na probleme u odnosima, iako je prema dokumentu koji je u našem posjedu Perišić razriješen sa dužnosti još u utorak.

Ne mogu da kažem razloge, ali istina je da sam juče rezriješen dužnosti i od danas više nisam savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Milorada Dodika.

Potvrdio je ovo danas politikolog Srđan Perišić za Srpskainfo te dodao daizmeđu njega i Dodika nije bilo nikakve svađe, ali i da ga ovakva odluka nije iznenadila.

– Od prvog dana kada sam postao savjetnik znao sam da ću kad-tad otići sa te pozicije, tako da me ovo nije iznenadilo, ja sam takav. Razloge ne mogu reći, ipak je to predsjednik, nije u pitanju predsjednik mjesne zajednice, to su ozbiljni poslovi – rekao je Perišić kratko.

(Buka, Srpskainfo)

Oznake: Milorad Dodik