Vijesti 31.12.2018.

Srećna Nova godina!

ČITANJE: 3 minute

Širom Srpske organizovan je doček Nove godine na otvorenom – u Prijedoru, Trebinju, Doboju i Brčkom, dok je u Zvorniku novac namijenjen za organizovanje dočeka preusmjeren u humanitarne svrhe.

Stanovnici ostalih gradova i opština Srpske, 2019. godinu dočekaće u ugostiteljskim objekatima ili u svojim domovima.

Zbog sinoćnjih incidenata u Banjaluci, Gradska uprava otkazala je doček Nove godine na otvorenom. Tako su Banjalučani i turisti ostali uskraćeni za tradicionalne koncerte.

Na području prijedorske regije građani će 2019. dočekati u ugostiteljskim objektima i kućnom ambijentu. Doček na otvorenom organizovan je u Prijedoru, na malom gradskom trgu u centru grada, gdje će prisutne od pola jedanaest, zabavljati Viki Miljković. Tačno u ponoć, tradicionalno, nebo iznad Prijedora obasjaće vatromet.

U Bijeljini nema organizovanog dočeka Nove godine na otvorenom. Veliki broj građana 2019. dočekaće u ugostiteljskim objektima koji nude raznovrsnu ponudu. Veliki broj Semberaca ovu noć provešće u nekoj od evropskih metropola. Ipak, najviše je onih koji su odlučili da 2019. dočekaju u svojim domovima uz rodbinu i prijatelje u nadi da će im donijeti zdravlje, sreću i blagostanje.

Kao i predhodnih godina u svih šest gradskih opština neće biti organizovanog dočeka na trgovima. Većina građana će Novu godinu dočekati u kafićima i ugostiteljskim objektima. Za razliku od predhodne kada je na Јahorini organizovan zvaničan doček koncertom Željka Јoksimovića za doček 2019. na olimpijskoj ljepotici zaduženi su hoteli i ugostiteljski objekti.

Oni koji se odluče da u Trebinju na glavnom Trgu pod platanima dočekaju Novu, uživaće u hitovima regionalne pop-zvijezde Dženana Lonačrevića. U Trebinju se već danima osjeća praznična atmosfera i dobro raspoloženje, u gradu je mnogo turista, koji su stigli iz susjedstva, ali i drugih zemalja Evrope i svijeta. Svi smještajni kapaciteti su popunjeni i traži se krevet više. Ugostitelji su se pobrinuli da za svoje goste pripreme sadržajan program uz muziku uživo. Veliki je broj, posebno mlađih Trebinjaca, koji će se noćas uputiti do susjednih gradova na crnogorskom ili hrvatskom primorju, kao i onih koji će ponoć dočekati u toplini doma.

Doček Nove godine organizovan je i na gradskom trgu u Doboju. I Brčaci u Novu godinu ulaze, slavljem na otvorenom. U dočeku najluđe noći, na Trgu mladih u centru Brčkog, zabavljaće ih Kiki Lesendrić i Piloti. Vlada Distrikta uštedama je tokom godine, i za novogodišnje slavlje obezbijedila 30 hiljada maraka.

Nova godina u Srbiji, prema tradiciji, najveselije će biti dočekana u Beogradu, gdje je predviđen muzički program za svačiji ukus. U Sava centru, Novu godinu dočekaće ljubitelji klasike i bluza, a ispred Narodne skupštine nastupiće Saša Kovačević, Bajaga, Haris Džinović i Dejan Petrović.

Novost je filmski program na otvorenom. Na platou Slavija, biće prikazani filmovi “Јužni vjetar”, “Boemska rapsodija” i “Predatori”. Tradicionalno, 1. januara, ispred Ateljea 212, biće održana manifestacija Ulica otvorenog srca.
U Srbiji boravi više od 130.000 turista iz bivše Јugoslavije, ali i iz Rusije, Bugarske i Turske.