Vijesti 15.02.2017.

Sređuju ulice u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Sanacijom oštećenja na saobraćajnici u Ulici Patre, danas su počeli radovi na redovnom održavanju asfaltnih i makadamskih saobraćajnica, saopšteno je to iz ASBL.

Predviđeno je da se ovi radovi izvedu i u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića (put za Motike) i u Vidovdanskoj (kod parkinga „Kraš“).

Takođe, kako je potvrđeno u Odjeljenju za saobraćaj i puteve – biće saniran i makadamski zastor u Miljevačkoj ulici.

Značajna ulaganja u saobraćajnice

Gradska uprava će u ovoj godini za redovno održavanje, investiciono održavanje, modernizaciju i rekonstrukciju gradskih saobraćajnica izdvojiti ukupno 2.305.000 KM.

”Od ovog iznosa, planirano je 1.305.000 KM za redovno održavanje asfaltnih i makadamskih saobraćajnica, dok će milion biti uložen u investiciono održavanje, modernizaciju i rekonstrukciju gradskih saobraćajnica, te sanaciju klizišta”, kazali su.

U okviru investicionog održavanja, kako je navedeno u Programu zajedničke komunalne potrošnje za 2017. godinu – biće obnovljeni asfaltni kolovoz na gradskim saobraćajnicama na Bulevaru Živojina Mišića (dio), Đede Kecmanovića (dio), Srpskih ustanika (dio), Tešana Podrugovića (dio), Ponirska (dio), Anke Drakulić (dio),  Braće Podgornika (dio), Srpskih rudara,  Ranka Šipke, Jovice Savinovića i dr.

Modernizacija će obuhvatiti saobraćajnice u sljedećim ulicama: Veseli Brijeg, Kralja Aleksandra I Karađorđevića (kod Pavlović Tursa), Jovana Raškovića ogranak, Ozrenska, Arčibalda Rajsa (ogranak), Koste Jarića, Petra Velikog (ogranak), Stojana Bijelića, Vlade Zeljkovića, Slobodana Dubočanina, Davida Štrpca – ogranak, Braće Kukrika – ogranak, Tešana Podrugovića – ogranak, Dubička – ogranak i druge.

Kada je riječ o rekonstrukciji, planirana je rekonstrukcija dijela trotoara, između ostalih, u ulicama: Kozarska, Karađorđeva i Vojvode Prijezde, navode u saopštenju.