Vijesti 06.10.2015.

Srpkinja iz Zagreba brani Kapetana Dragana u Splitu

ČITANJE: 1 minuta
kapetan-dragan-vasiljkovic
Dragana Vasiljkovića, poznatog kao Kapetan Dragan, osumnjičenog za ratni zločin protiv hrvatskih civila, ubuduće će braniti zagrebački advokati i zamjenik predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba Slađana Čanković.

Informaciju iz Županijskog suda je potvrdio i splitski advokat Darko Stanić, koji je do sada zastupao Kapetana Dragana po službenoj dužnosti, ali je dodao da od istražnog sudije još čeka rješenje o razrješenju.

“Koleginica Čanković je u petak bila u posjeti Vasiljkoviću koji joj je potpisao punomoć o zastupanju. U srijedu ili petak bi na Županijskom sudu trebalo da bude održana sjednica na kojoj će se odlučivati o produženju istražnog zatvora za tri mjeseca, a najvjerovatnije do kraja godine bi trebalo da bude podignuta i optužnica”, naveo je Stanić.

On je dodao da se još pregovara s advokatima iz Zagreba i Splita, koji bi zajedno s Čankovićevom činili Vasiljkovićev tim branilaca.

Splitsko tužilaštvo protiv Vasiljkovića vodi istragu zbog ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika i hrvatskog civilnog stanovništva za vrijeme rata.

Kapetan Dragan je rođen u Beogradu 1954, a ima i državljanstvo Australije koja ga je Hrvatskoj izručila početkom jula, poslije desetogodišnjeg sudskog postupka.

Priveden je na Odeljenje za ratne zločine splitskog Županijskog državnog tužilaštva, gdje je na prvom saslušanju odbacio sve što mu se stavlja na teret.

(Agencije)