Svijet 09.05.2021.

Srpkinja otišla u Italiju kako bi se udala pa završila u ropstvu: Otrovala se da pobjegne od mučitelja

ČITANJE: 1 minuta

Srpska državljanka (22) otišla je Italiju u nadi za boljim životom i pronalaskom ljubavi, a ono što ju je dočekalo nije očekivala.

Kako prenosi Bologna today, djevojku je u Italiju namamio mladić kojeg je upoznala preko društvene mreže Facebook. Obećao joj je brak, a kako se nalazila u veoma lošoj materijalnoj situaciji nije mnogo razmišljala o njegovoj ponudi.

Mladić joj je poslao 400 evra za put, a po njenom dolasku u Italiju dočekala ju je prava noćna mora. Mladićeva porodica djevojku je zarobila, izgladnjivala, tukla i tjerala na prostituciju, piše 24sata.hr.

Dobijala je dva obroka dnevno, zbog čega je u bolnicu stigla sa 45 kilograma. Kako bi pobjegla, djevojka je danima pila deterdžent što je prouzrokovalo visoku temperaturu. Njezini su mučitelji pomislili da ima koronu i odvezli je u bolnici.

U bolnici je ispričala što je proživjela, a njeni mučitelji su odmah uhapšeni. Istragom policije u Bologni ispostavilo se da porodica nije porijeklom iz Italije. Dvojica sinova i majka su iz Kosova, dok je partner majke državljanin Rumunije.

(E.M)